Arapça Üniversite Okumak

Mısır'da üniversite okumak sanılandan çok daha kolay. Eurostar yurt dışı akademik danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak sınavsız eğitim alın. Dünyanın en iyi üniversitelerinde ve en fazla tercih edilen alanlarda eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayın.

Mısır'da Eğitim

Mısır’da Üniversite Okumak

Çoğu insan üniversiteyi zor ve meşakkatli bir deneyim olarak düşünür. Ancak, bu gerçeklerden daha uzak olamazdı. Mısır dahil birçok ülkede üniversiteler aslında oldukça keyifli. Öğrencilere bir eğitim ve buna eşlik eden sosyal olanaklar sağlarlar. Ayrıca, hayatta ilerlemek için mükemmel bir yoldur.

Mısır’daki üniversite hayatı birçok yönden diğer ülkelerin çoğundan farklıdır. Bir kere, Mısır üniversiteleri dünya çapındaki diğer kurumlara kıyasla çok küçük. Çoğu Mısır üniversitesinin toplam sadece 150 ila 200 öğrencisi vardır. Bu, öğrencilerin gün boyunca sahip oldukları boş zaman miktarını sınırlar. Ayrıca öğrencilerin derslerinde kullanabilecekleri çok az imkana sahiptirler. Bu, hazırlıklı değilseniz çalışmalarınıza odaklanmanızı zorlaştırır ve derse devam ederken bağımsız çalışma veya çalışma fırsatlarınızı sınırlar. Ancak, bu sınırlamalara rağmen, üniversite hayatı çoğu insan için sefil bir deneyim olmaktan uzaktır.

Mısır’da üniversite hayatını diğer ülkelerden farklı kılan bir diğer unsur ise lise hayatına göre oldukça kolay olmasıdır. Lise, kırk yıl önce uyuşturucuyla savaş başladığında dünyanın birçok yerinde oldukça zorluydu. Artık uyuşturucu kullanımı yeniden sosyal olarak kabul edilebilir hale geldi – yasallaştırma çabaları sayesinde – birçok insan işte veya okulda uyuşturucu kullanmaya uyum sağlamakta zorlanıyor. Bu, bir kişinin disiplin sorunları veya uyuşturucu kullanımı veya bulundurmaya ilişkin sabıka kayıtları nedeniyle iş beklentilerini sınırlayarak hayatta ilerleme şansını ciddi şekilde sınırlayabilir. Buna ek olarak, bir sınıfta başarısız olmak, genellikle kursunuzda başarısız olmanıza ve okulu tamamen bırakmanıza yol açar – bu da okuldaki düşük akademik performansınız nedeniyle üniversiteden sonra iş bulma şansınızı ciddi şekilde sınırlayabilir.

Üniversite Mısır’daki çoğu insan için liseden çok daha kolaydır çünkü ödevler ve sınavlar yoktur – sadece dönem boyunca profesörünüzle haftalık çalışma saatlerinde kendi hızınızda tamamladığınız dersler ve projeler. Ayrıca, kampüsteyken öğretmenlerin veya yöneticilerin doğrudan gözetimi altında olmadığınız için lisede olduğundan çok daha fazla özgürlüğe sahipsiniz. Bunun yerine, derslere devam ederken ve kulüpler ve spor takımları gibi kampüs etkinliklerinde yer alırken günlük hayatınızın tüm yönlerini kendiniz yönetirsiniz. Bu size ev ödevlerini yapmak veya evde sınavlara çalışmak yerine, gerçekte hiç yaşanmamış bir şekilde çalışmak yerine, ders sırasında gerçekten öğrenmeye odaklanmak için bolca zaman verir.

Üniversitede okumak, daha sonraki yaşamda hem fiziksel hem de duygusal olarak kendi kendine yeterliliği elde etme şansınızı büyük ölçüde artırdığından, bağımsızlık arayan herkes için mükemmel bir yoldur. Üniversite, size derslerden ve laboratuvarlardan uzakta, bağımsız olarak yeni bilgiler öğrenmek için zaman harcayabileceğiniz çok fazla alan sağladığından, bundan yararlanmanız için size bolca alan sağlar. Ayrıca, birçok üniversite dersi, sınıf sunumları veya profesörle birlikte yapılan grup ödevleri gibi grup projeleri veya işbirlikçi öğrenmeyi içerdiğinden, hem üniversite içinde hem de dışında başkalarıyla nasıl etkileşimde bulunacağınızı da öğrenirsiniz. Bu, üniversite sırasında bağımsız eğitim yoluyla kendi kendine yeterlilik kazandıktan sonra kendinizi dünyaya başarılı bir şekilde başlatmayı başardığınızda, hem mesleki referansınızı hem de kişisel gurur duygunuzu artırmanıza yardımcı olur.

Üniversitede okumak Ross Douthat nedeniyle genel olarak kolay olmasa da, hiçbir yardım almadan eğitimin yeterince zor olduğu liseden kesinlikle çok daha kolaydır. Mısır’da yaşayan öğrenciler, esas olarak daha küçük üniversiteleri nedeniyle, fakat aynı zamanda kurumlarından mezun olduktan sonra bağımsızlıktan çok fazla keyif aldıkları için, başka yerlerde yaşayanlara göre çok daha fazla özgürlüğe sahiptir. Akademik olarak başarılı olmak, hem fiziksel hem de duygusal olarak kendi kendine yeterliliği elde etmenize kesinlikle yardımcı olacaktır – her mezunun kendisini dünyaya başarıyla başlattıktan sonra aradığı iki önemli şey.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1