Fransızca Üniversite Okumak

Fransa'da üniversite okumak sanılandan çok daha kolay. Eurostar yurt dışı akademik danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak sınavsız eğitim alın. Dünyanın en iyi üniversitelerinde ve en fazla tercih edilen alanlarda eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayın.

Fransa'da Eğitim

Fransızca Üniversite Okumak

Fransa, dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biridir. Paris şehri, ikonik Eyfel Kulesi ve her yıl 9 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan Louvre Müzesi ile çoğu turisti kendine çeker. Eğitim kurumları çok yüksek standartlara sahiptir, düşük ücretli eğitim görme imkanı vardır. %100’e varan okuryazarlık oranına sahiptir. Sinema, moda ve edebiyatın ön plandadır.

Geçmişten günümüze gelen çok kültürlü yapısı, tarihi, yine eşsiz olan mutfağı ile her yıl binlerce öğrenciyi kendine çekmeyi başarır. Yüksek öğrenime büyük önem veren Fransa, her yıl araştırmaya ve geliştirmeye ciddi anlamda yatırımlar yapar. Dünya sıralamalarında ilk 100’de yer alan üniversiteleri vardır.

Dışarıdan bakıldığında pahali gibi görünsede öğrenciler için sağladığı burs imkanları ile okumak için doğru tercihlerden biri olabilir. Hükümet aynı zamanda öğrenciler kira yardımı ve ulaşım indirimi sağlamaktadır.

Fransa’da bulunan eğitim kurumları, devlet üniversiteleri ve grandes ecoles olarak ikiye ayrılır. Yani Fransa’da üniversiteler hem devlet hem de özel üniversitelerin oluşturduğu ve üstün başarılara sahip öğrencilerin kabul edildiği okullar olarak ikiye ayrılır. Devlet üniversitelerinde verilen eğitim ücretsizdir, grandes ecoles yüksek eğitim kurumlarında verilen, mimari, yaratıcı sanatlar, endüstriyel tasarım gibi alanlar ve bulunan diğer özel üniversitelerde ise öğrenciden eğitim ücreti alınır. Ülkede konuşulan dil Fransızca olduğu için iş , eğitim ve sosyal yaşamda oldukça önemlidir. Bunun önemini kavrayan ve gelen öğrencilere ülkedeki lisans ve master derecesinde hem ingilizce hem de fransızca eğitim veren çok fazla program vardır. Bu programlar toplamda 1,300’ü aşmış durumdadır.


Neden Fransızca?

Dünya gelişiyor, çoğu öğrenci için mezun olduktan sonra rekabet devam ediyor. Yurtdışında eğitim düşünüyor ve İngilizcenin dışında ikinci bir yabancı diliniz olsun istiyorsanız eğer Fransa’da üniversite okumak tam size göredir. Fransa’ya gidince sahip olacağınız yeni arkadaşlar ve sosyal çevre sayesinde pratik yapar ve Fransızcanızı kolayca ilerletebilirsiniz. Özellikle dil bilmek işe alınmak için avantaj sağlıyor. Bugün baktığımızda İngilizcenin ortak dil olduğunu görüyoruz, artık işe alma sürecinde sorulmuyor bile. Birçok öğrencinin ingilizce bilidğini düşünürsek bu açıdan rekabet kaçınılmaz. Kendinize ve seçtiğiniz bölüme uygun olarak ikinci bir dil öğrenmek önem arz ediyor. Bugün çoğu insan iş dışında da seyahat etmek, farklı kültürler tanımak için dil öğreniyor. Başlıca tercih edilen diller arasında Fransızca yer alıyor.

Fransızca, günümüzde 220 milyon insan tarafından 5 kıtada konuşulan, İngilizceden sonra dünyanın en yaygın şekilde öğrenilen dillerinden biridir. Başta Fransa olmak üzere, Kanada, Belçika, İsviçre ve Lüksemburg gibi 29 ülkenin resmi dilidir. Aynı zamanda Kanada’da yaklaşık 10 milyon kişi , Amerika’da ise 2 milyon kişiFransızca konuşmaktadır.

Fransızca, Birleşmiş Milletler, UNESCO, NATO, Olimpiyat Komitesi, Kızılhaç, FIFA ve WHO gibi uluslararası örgütlerin çalışma dilidir. Ve Avrupa Birliği’nin prosedür dillerinden biri olarak seçilen önemli bir dildir. Diplomasi, uluslararası ilişkiler ya da Afrika ile ilgili projeler üzerinde çalışmak isteyen öğrencilerimiz için, Fransızca bilmek kariyer anlamında ciddi avantajlar sunabilecek bir dildir.


Fransızca Üniversite Eğitimi Tercih Sebebleri

Öncelikle, dünyanın en iyi üniversitelerinde okuma şansı elde edebilirsiniz. Fransa’da bulunan eğitim kurumlarının ve eğitim geleneğinin tarihi Orta Çağ’a kadar uzanır. Fransa her türlü bilim alanında kendini geliştimiş ve birçok ülkeye öncülük etmiş bir ülkedir. Böyle kendini geliştirmiş bir ülkede eğitim almak önemli avantajlar sağlar.

Fransa’nın eğitim kalitesi yüksektir ve mezun olduktan sonra size verilen diplomalar dünyanın her yerinde geçerliliğe sahiptir.Öğrenciler arasında ayrım yapılmaz, herkese kucak açılır. Tüm öğrencilere Fransa hükümeti olarak ve ayrım gözetmeksizin yardım yapılır. Aynı zamanda orada eğitim görürken ülkemizde de kitaplarından faydalandığımız profesörleri canlı görmek hatta onlardan eğitim almak gibi şanslar elde edersiniz.

Fransa, ülkesinde okuyan öğrencilerine okurken aynı zamanda çalışma imkanı da sağlamaktadır. Burada master yapan öğrenciler çalışma izni alarak ülkedeki iş imkanlarından yararlanabilir. Ayrıca ulaşım bakımından fazlaca gelişmiş bir ülkedir, okurken seyahat edebilir ve farklı kültürler tanıyabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrenciler Fransa’da genellikle popüler bölümleri tercih etmektedir. Bulunan en popüler bölümler arasında mühendislik, farmakoloji, tıp gelmektedir. Fakat özellikle, modanın başkenti olarak bilinen Paris’te moda tasarımı alanında eğitim almak, ayrıca aşçılık ve pastacılık konusunda da efsaneleşmiş bir ülke olan Fransa’da dünyaca ünlü Michelin yıldızına sahip olan çok sayıda şeften ders almak, Picasso, Vincent van Gogh gibi usta ressamların yaşadığı topraklarda sanat eğitimi görmek eğitim almak şsteyen öğrenciler için bir ayrıcalık olacaktır.


Fransızca Öğrenmek Zor Mu? Ne Kadar Sürede Öğrenebilirim?

Fransızca öğrenmenın çok zor olduğuna dair yaygın bir dedikodu vardır fakat bilinenin aksine, Fransızca öğrenmek aslında çok da zor değildir. Diğer yabancı dilleri öğrenirken olduğu gibi istekli olmak, sistemli çalışmak, bu dili öğrenmek için de yeterli olacaktır. Tüm bu aşamaları düzenli şekilde gerçekleştirdikten sonra , Fransızca iletişim kurabilecek seviyeye gelmek çok fazla zamanınızı almayacaktır. Fransızca, yumuşak, melodik ve romantik bir dildir. Öğrendikten sonra seveceğinize emin olabilirsiniz.

Biliyoruz ki yabancı dil öğrenmek konusunda çok ilginç bir ayrıntı vardır. Bu da ikinci yabancı dil öğrenmenin daha kolay olduğudur. Fransızca, Hint-Avrupa dil ailesinin Romen alt dillerindendir. Ve Fransızca öğrenen çoğu insan aynı zamanda İspanyolca, İtalyanca, Portekizce ve Romence gibi dilleri de çok rahatlıkla öğrenme becerisine sahip olur. Yine baktığımızda günümüzde çoğu İngilizce kelimenin Fransızcadan türetilmiş olduğunu görüyoruz. İngilizceden öğrendikten sonra Fransızca öğrenmek, aynı zamanda üçüncü bir dil öğrenmenizin de kapılarını açar.

Fransızca öğrenmek seyahat konusunda da size yardımcı olacaktır. Sadece Kanada’da 9 milyondan fazla insan Fransızca konuşmaktadır. Bunun yanı sıra Quebec, New Brunswick, Ontario, Ottawa gibi şehirler ve Monako, Lüksemburg, İsviçre ve Afrika ülkelerinde resmi dil olarak kullandığını düşünürsek, size büyük bir seyahat haritası çıkarmaya yardımcı olur.


Fransızca Tıp Fakültesi Eğitimi

Günümüzde tıp okumak çoğu öğrenci için prestijli bir bölüm olarak görülebilir. Ancak bir tıp fakültesine kaydolmanın getirdiği sorumluluklar vardır. Başka insanlara yardım etmek ve belki de hayatlarını kurtarmanın hissettirdiği duygular her şeyin önüne geçebilir. Tüm dünyada sağlık ve tıp alanından mezunlara duyulan bir saygınlık vardır. Ve mezun olduktan sonra kazanılan prestij, bu meslekte çalışacak öğrenciler için son derece parlak bir gelecek yaratır. Günümüzde iyi bir doktora, fizyoterapiste, cerraha, hemşireye, biyomedikal mezununa ihtiyaç her zaman vardır.

Fransa’da tıp okumak için üniversitelerde, Avrupa Birliği dışından gelen yabancı öğrenciler için kabul edilme oranı %8’dir. Genel olarak bölümde okuyabilmeniz için dili bilmeniz önemlidir. Bölüm için B2 düzeyindeki Fransızca dil yeterliliğinizi kanıtlamanız istenir. Fransa’da tıp eğitimi, 3 aşamadan oluşur. Bu aşamalar, PCEM ve DCEM adının verildiği zor bir sisteme sahiptir.

PCEM sistemi, 2 yıl sürer ve öğrenciler tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hemşirelik bölümlerinde eğitim alırlar. İkinci aşama DCEM sistemidir ve 4 yıl sürer. DCEM sisteminin son 3 yılını Fransa’da bulunan devlet hastanelerinde, farklı uzmanlık alanlarında yaptığınız stajlarla tamamlarsınız. Yine bu aşamada Fransızca dilindeki başarınız oldukça önemlidir. 4 yılı tamamladıktan sonra öğrenciler, ECN adının verildiği bir tıpta uzmanlık sınavına girerler. Sonuç doğrultusunda ve aldığınız puana göre ya 3 yıl süren genel tıp ya da 4-5 yıl arasında değişen uzmanlık eğitimine başlarsınız.


Fransızca Diş Hekimliği

Fransa’da Lisans eğitimi almak isteyen bir öğrencinin, tek bir bölüm ve 3 üniversite tercih etme hakkı vardır. Yüksek lisansta ise öğrencinin toplamda,15 tercih hakkı bulunmaktadır.

Fransa’da yükseköğretim kurumlarına kayıt olduktan sonra yıllık kayıt harçları şu şekildedir ;

  • Lisans öğrencileri için yaklaşık 175 Euro
  • Master öğrencileri için yaklaşık 235 Euro
  • Doktora öğrencileri yaklaşık 350 Euro
  • Mühendislik okulu öğrencileri için yaklaşık 550 Euro’dur.

Fransa’da Tıp, Diş hekimliği, Eczacılık gibi bölümler, üniversitelerde bulunur ve dosya ile başvuru alırlar. Bu bölümlerin ilk senesi ortak okunur ve öğrenciler sadece ortak derslerden sorumludurlar. Ve sene sonunda sorumlu olunan ortak derslerden öğrencilere sınav yapılır. İstatistiklere göre, ilk seneyi okuyan öğrencilerin %20si ikinci seneye devam edebilmektedir. Okuyan öğrenciler için sınıf tekrarı yapma hakkı sadece bir seferdir. İkinci sefer sınıf tekrarı yapmak zorunda kalan öğrenciler, ilgili üniversitelerin biyoloji bölümlerine yönlendirilir.


Fransızca Eczacılık

Fransa’da en zor diyebileceğimiz eğitimlerden biri Tıp eğitimidir. Özellikle uluslararası öğrencilerin oldukça zor adapte olduğu ve yoğun bir şekilde yarıda bıraktığı alandır. Çünkü bu bölümlerde diğer bölümlerde olduğu gibi dil çok önemlidir ve mezun olmak çok kolay değildir.

Fransa’da 6 yıllık Tıp eğitiminde sistem; ilk 2 yıl tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik gibi alanlarla ortak aldığı dersler bütünüdür. Okuduğunuz bu 2 yıllık süreçte sadeve ortak derslerden sorumlu olursunuz. 2 yıllık eğitim görmenizin sonunda, “Concours” sınavına tabi tutulursunuz. Bu zorlu bir sınavdır ve başarılı olan öğrenciler %15 civarındadır. Başarılı olamayanlar genelde başka bölümleri tercih ederek öğrenim hayatına devam ederler. Ayrıca Concours adı verilen bu sınava 2 kez girme hakkınız da bulunmaktadır. Yani başarısız olsanız dahi, çabalamaktan vazgeçmemelisiniz.

2 yıllık eğitim aldıktan sonra, Concours sınavına girdiniz ve başarılı oldunuz işte siz böylece PCEM2 eğitimini tamamlamış olursunuz. Ve DCEM denilen 4 yıllık 2.aşamaya geçmiş olursunuz. Bu 4 yıllık eğitimin neredeyse tamamı Fransa’da bulunan hastanelerde uygulamalı eğitim şeklinde devam eder. Bu eğitimi de başarı ile tamamladıktan sonra ülkemizde olana benzer olarak, aynı TUS gibi bir sınava daha girmelisiniz. Bu sınavın adı ise EC. Bu sınava giren adaylara 11 farklı uzmanlık alanından tercih yapmaları istenir. Tercihlerin yapıldığı bu aşamaya ise INTERNAT adı verilir. Ayrıca INTERNAT eğitimi süresince siz öğrencilere, hükümet tarafından 1300 ile 2000 Euro arasında ücret ödenmektedir.


Fransızca İnşaat Mühendisliği

Fransa’da üniversite eğitimi toplamda 3+2 yıl sürmektedir. Fakat bazı istisnalar vardır. Mühendislik bölümü 5 yıl, eczacılık bölümü en az 5 yıl, mimarlık bölümü 6 yıl, diş hekimliği 6 yıl ve tıp 6 yıl sürer. Fransa’da alacağınız mühendislik eğitimi, mühendislik okullarında verilir. 2 yıllık üniversite eğitimi gördükten sonra, mühendislik eğitimi alacağınız okula girmek için bir sınava tabi tutulursunuz. Yani gördüğünüz 2 yıllık üniversite eğitiminden sonra 3 yıl mühendislik eğitimi alırsınız. İsterseniz de 5 yıllık mühendislik eğitiminizi lise eğitiminden hemen sonra yapabilirsiniz.


Fransızca Mimarlık

Fransa’da iyi bir mimarlık eğitimi alarak, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanabilirsiniz. Kaliteli eğitimi ile Fransa, mimarlık okumak isteyen öğrenciler için bir fırsat kapısı olabilir. İyi bir gelecek sizleri yurtdışında bekliyor. Kapsamlı bir mimarlık eğitimi almak ve iyi bir konumda çalışmayı hayal ediyorsanız mimarlık eğitiminizi yurtdışında Fransızca olarak alabilirsiniz. Fransa’da aldığınız eğitim sonrasında yüksek bilgili bir mimar olarak çalışma hayatınıza başlayabilrisiniz. Ayrıca, Avrupa’nın birçok ülkesinde çalışma hakkınız edindiğiniz diploma sayesinde olacaktır. Fransa’da mimarlık eğitimi toplamda 6 yıl sürmektedir. Üniversitelerde bulunmaz. Mimarlık okulları dosya ile kabul alır, 3 sene lisans eğitimi ve 2 sene master programı halindedir. Toplamda 5 sene okuduktan sonra devlet mimarlık diploması alabilirsiniz. 3 yıllık lisans okumak bunun için yeterli değildir. Kendi adına imza yetkisi almak ve büro açmak için 6 yıl okumak gerekir.


Fransızca Makine Mühendisliği

Akademik olarak eğitiminizi almak istediğiniz bölüm makine mühendisliği ise yurtdışında lisans programlarından birine kayıt olarak eğitim durumunuzu yükseltebilirsiniz. Fransa’da bulunan yüksek öğretim sistemi, eğitim kurumları açısından oldukça fazla bir çeşitlilik üzerine kuruludur. Üniversiteler haricinde yüksek eğitim veren pek çok başka okul ve enstitüler de mevcuttur. Aynı zamanda eğitim veren bütün bu yüksek öğretim kurumlarındaki eğitim kalitesi Devlet güvencesi altındadır ve devlet tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Yüksek öğretim programlarına daha önceden girmiş olan uluslararası öğrenciler aldıkları eğitim sonrasında, bu eğitimlerini Fransa’da bulunan uzmanlık eğitimleriyle tamamlama olanağına sahiptirler. Dolayısıyla bu öğrenciler tamamlamış oldukları eğitim aşamalarını bir daha okumadan direkt muaf olarak, Fransız eğitim programlarına dahil olabilirler. Bu Fransa’da eğitim almanın en avantajlarından biridir. Fransa’da mühendislik 3+2 yıl sürer.


Fransızca Elektrik Mühendisliği

Fransa’da lisans eğitimi toplamda 3 yıl sürer ve 180 kredidir .Ön lisans eğitimi 2 yıl sürer ve toplamda 120 kredidir.

Bir öğrencinin Fransa’da üniversite okuyabilmesi ve olanaklarından faydalanabilmesi için b2 seviyesinde Fransızca bilmesi ve bunu kanıtlaması gerekmektedir. DALF-DELF B2 diplomasına sahip olması veya TCF-DAP ya da TEF sınavına girerek bunu belgelendirmesi gerekmektedir

Fransa’da lisans eğitimi almak için lisans başvurusu yapmanız gerekmektedir. Lisans başvuruları her yıl 1 Aralık – 31 Ocak tarihleri arasında olur ve bu hep aynı tarihtir değişmez. Başvuru yaptıktan sonra , lisans eğitimi için sonuçlar Nisan ve Mayıs aylarında gelir. Bu lisans başvurusunu yapabilmek için, başvuru yapan öğrencinin Türkiye’de bir bölüm kazanması gerekir. Öğrenci lisans eğitiminde ya kazandığı bölüme ya da kardeş yan dallara girebilir. Ayrıca başvuran öğrencinin lise 2 ve 3. sınıf notları ve 4.sınıf ilk dönem notlarının önemi çok büyüktür. Çünkü lisans başvuruları 4.sınıfın ilk döneminin sonunda yapılır. Mühendislik eğitimi almak isteyen öğrenciler Fransızcayı iyi bilmelidir. Ve toplamda 5 yıllık bir eğitime tabi tutulurlar.


Fransızca Bilgisayar Mühendisliği

Fransa’da lisans eğitimi görmek için başvuru yapıldıktan sonra , kabul edilirseniz buradaki mühendislik okullarına kabul almanın 3 yolu vardır :

  1. öncelikle Türkiye’de liseyi bitirmeniz gerekmektedir. Daha sonra Fransa’da bir lisede 2 sene bilimsel hazırlık okumalısınız ve mühendislik okulu sınavına başvurmalısınız.
  2. Fransa’da bulunan bir üniversitede temel bilimler dallarından birine başlamalısınız. (örneğin Fizik, Kimya, Biyoloji). Bu bölümlerden herhangi birini 2 yıl okuduktan sonra, mühendislik okulu sınavlarına başvurmalısınız. Sınavda başarılı olunursanız, mühendislik okuluna başlayabilirsiniz eğer sınavda başarılı olamazsanız, üniversitede okuduğunuz bölüme devam edebilirsiniz. (Üniversitede temel bilimler okuyup çok yüksek bir ortalamayla mühendislik okullarına dosya ile de başvuru yapılabilir fakat bu çok zor bir başvuru şeklidir.)
  3. Ya da , Meslek Yüksek Okullarında 2 sene mesleğe yönelik bir eğitim aldıktan sonra mühendislik okullarına başvurabilirsiniz.
Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1