Kanada YÖK Denklik

Yurtdışında eğitim alacak öğrencilerin en büyük endişesi Türkiye’ye tekrar döndüklerinde nasıl denklik alacakları ile ilgilidir. Aslında ülkemizde denklik alabilmek tamamen öğrencinin kişisel performansına bağlıdır. Bir tek şey dışında kurumlara bağlı değildir. O da tanınırlık. Üniversiteler gerekli koşulları yerine getirerek YÖK’e başvuruda bulunmalı ve tanınırlıklarını almalıdırlar.

Kanada'da Eğitim

Kanada Üniversiteleri YÖK Denklik

Yurtdışında eğitim alacak öğrencilerin en büyük endişesi Türkiye’ye tekrar döndüklerinde nasıl denklik alacakları ile ilgilidir. Aslında ülkemizde denklik alabilmek tamamen öğrencinin kişisel performansına bağlıdır. Bir tek şey dışında kurumlara bağlı değildir. O da tanınırlık. Üniversiteler gerekli koşulları yerine getirerek YÖK’e başvuruda bulunmalı ve tanınırlıklarını almalıdırlar. Bir tek üniversitenize bağlı olan konu budur. Geri kalan tüm süreç öğrencinin kendi elindedir. YÖK tüm denklik yönetmeliğini kendi web sitesinde yayınlamıştır. Öğrencilerin bireysel başarısı ve aldıkları eğitimin kalitesi onların denklik süresini belirleyecektir.

Dünyada birçok üniversite bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bütçesi doğrultusunda bir ülke seçmekte ve orada ki üniversitelerde öğrenim görmektedirler.  Kanada en çok tercih edilen ülkeler arasında ön sıralarda yer almaktadır. Eğitim dili İngilizce olan okullarda öğrenim görmek isteyenler öncelikle iyi bir dil eğitimi almalıdırlar.

IELTS 5.5-6 gibi skorlar talep edilmektedir. Dileyen öğrenci Kanada’da da dil eğitimi alarak uluslararası platformda yapılan IELTS ya da TOEFL gibi sınavlara katılabilmektedirler. Kanada’da üniversiteler lisede almış olduğunuz eğitime de önem vermektedirler. Öğretmenlerinizden referans mektubu almanızı istemektedirler. Ayrıca bir spor ya da sanat dalında uzmanlık, gönüllü projelerde yer alınması,  stajlar gibi birçok kriteri bir arada değerlendirerek öğrenci seçmektedirler. Ayrıca Kanada’da okullar tamamen ücretlidir. 11.000-16.000 CAD(Kanada doları) aralığında seyreden harç ücretleri mevcuttur.  Akademik eğitimler son derece kalitelidir. Mesleki anlamda sizi tam bir donanımla mezun ederler. Uygulamalı eğitimlerle kendi alanınızdan diğer mezunlara oranla çok daha bilgili ve tecrübeli bir şekilde sektörde çalışabilirsiniz.

Kanada üniversitelerinde eğitim almanın size sunacağı yurtdışı staj deneyimi ile de birçok ülkede çalışabilmektesiniz. Burada ki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler denklik sürecini son derece kısa sürede atlatabilmektedirler. Öğrenim gördüğünüz bölüme göre Kanada’da eğitim almadığınız ancak aynı bölümde eğitim görenlerin Türkiye’de öğrenim gördüğü dersler olacaktır. Bu dersleri Türkiye’de özel öğrenci statüsünde devlet ya da özel üniversitede almanız YÖK tarafından belirtilebilir. Bütün incelemeler yönetmeliğe bağlı zincirleme komisyonların kararlarına bağlı olarak gelişir. Fark dersi çıkarabilirler de çıkarmama kararı da alabilirler. Aynı şekilde YÖK denklik Kanada işlemleri yapılırken bir mesleki sınava girmenizi talep edebilirler de etmeyebilirler de. YÖK denklik Kanada için birçok ülkeye nazaran daha hızlı gerçekleşmektedir. Bu da öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve donanıma bağlı olarak gelişmektedir. Kanada’ da ki eğitim bunu sağlamaktadır. Eğer yeterince alanınıza eğilir ve kendinizi de yetiştirirseniz son derece hızlı bir şekilde YÖK denklik Kanada işlemleri tamamlanır.

Kanada’da eğitim alarak hayallerinizi gerçekleştirmek ve mesleğinizde üst sıralara gelmek istiyorsanız en doğru seçimi yaptığınızı göreceksiniz. Dünyanın her yerinde size iş kapılarını açabilecek prestijli bir diplomaya sahip olabilirsiniz. Daha iyi bir gelecek, iş fırsatları, kaliteli eğitim için en çok tercih edilen bu ülkede siz de öğrenci olmak için bize başvurun.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1