Endonezya Öğrenci Konaklama

Eurostar konaklama merkezleri Eurostar aracılığı ile eğitim ve kariyer planlama öğrencilere sunulan bir avantajdır. Endonezya öğrenci konaklama fırsatı ile Türkiye'den gelen öğrencilerimize kalacak yer sorunu yaşatmaktadır.

Endonezya'da Eğitim

Endonezya Öğrenci Konaklama

Endonezya birçok adadan oluşan çok çeşitli etnik grupların bir arada yaşadığı yaklaşık olarak 260 milyon insanın yaşadığı kalabalık bir ülkedir. Endonezya dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olma unvanına sahiptir. Endonezya’nın başkenti Cakarta’dır. Uluslararası telefon kodu +62, para birimi Endonezya Rupisidir. Endonezce ve Malayca ülkenin resmi dilleridir. Ayrıca dünyadaki en kalabalık İslam ülkesidir. Ülkeye giden öğrenciler için de Endonezya öğrenci konaklama imkanları geliştirilmektedir.

Endonezya’da nüfus çok düzensiz dağılmıştır. Örneğin Endonezya nüfusunun yaklaşık olarak %58’i Cava adasında hayatlarını sürdürmektedir. Bu özelliğiyle Cava adası dünyanın üzerinde en fazla insanın yaşamını sürdürmekte olduğu adasıdır. Aynı zamanda nüfus yoğunluğu’da oldukça fazladır Cava adasında. Çünkü Cava adası ülke yüzölçümünün sadece %7’sini oluşturmaktadır. Adada kilometrekare ’ye ortalama 450 kişi düşmektedir.

Endonezya her yıl çok sayıda turist ağırladığından turizm oldukça gelişmiştir. Dolayısıyla Endonezya halkı dışarıya açık bir toplumdur. Hoşgörü ve anlayış oldukça gelişmiştir bu adalar ülkesinde. Ülke’de bulunan yabancılara gayet sıcak ve olumlu bir yaklaşıma sahiptir Endonezya halkı. Özellikle ülkede eğitim amacıyla bulunan öğrencilere ayrı bir ilgi ve saygı duymaktadırlar. Endonezya öğrenci konaklama, ulaşım, yeme-içme vb. aklınıza gelebilecek her konuda ciddi anlamda yardımcı olmaktadırlar.

Endonezya, gelişmenin ancak eğitimle gerçekleşebileceğine inanan ve bu amaçla da her alanda eğitimi destekleyen bir ülkedir. Ülke kendi ülkesinde ki öğrencilerin yanı sıra uluslararası öğrencilerinde ülkede eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla uluslararası  öğrencilere çeşitli Endonezya bursu, Endonezya öğrenci konaklama gibi bir takım kolaylıklar sağlamaktadır.

Endonezya’da üniversite yerleşkelerinde yer alan öğrenci yurtları tercih edilebilecek en ekonomik barınma imkanıdır. Elektrik, su, ısınma, yemek gibi herhangi bir gider ödemek zorunda kalmazsınız. Tüm giderler yurt ücreti dahilinde karşılanmaktadır. Ayrıca kampüs içerisinde konaklama sayesinde ulaşım giderlerinden de kurtulunmuş olmaktadır. Üniversite ulaşımı için fazladan bir bütçe ayırmak zorunda kalmazsınız. Bu yurtlar özellikle uluslararası öğrenciler tarafından daha sıklıkla tercih edildiğinden dolayı, farklı ülkelerden öğrencilerle tanışmak, farklı kültürlerle etkileşime geçmek imkanı doğmaktadır. Hiç şüphesiz ki yeni kültürleri tanımak insanın vizyonunun, bakış açısının genişlemesine çok ciddi katkı sağlamaktadır.

Endonezya öğrenci konaklama için tek seçenek elbette ki üniversite yerleşkesinde yer alan öğrenci yurtları değil. Bunun haricinde de Endonezya’da konaklama için çok fazla seçenek bulunmaktadır. Bunlar bir tanesi de özel yurtlardır. Özel işletmeler tarafından işletilen özel yurtlar temel de üniversite yurtları mantığı ile hizmet vermektedir. Tek farkları bu yurtların üniversite yerleşkesinde yer almıyor olmasıdır.

Endonezya’da eğitiminizi sürdürürken yurtlarda konaklamayı istemiyorsanız. Ülkede tek başınıza veya birkaç arkadaşınızla daire kiralamanız da mümkündür. Yalnız tek başına daire kiralamak biraz masraflı olacaktır. Bu nedenle ülkeye gelen uluslararası öğrencilerin Endonezya öğrenci konaklama için öncelikle üniversite yerleşkelerinde yer alan yurtları, sonrasında sırasıyla özel yurtlar, arkadaşlı kiralık daireler ve tek kişilik daireleri tercih etmektedirler. Bu hususta destek almak için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı öğrenci danışmanlarımıza danışabilirsiniz.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1