Houston Şehir Rehberi- Gezilecek Yerler-Tarihi-Kültürü-Aktiviteler

Houston Şehri

Houston, Teksas eyaletinin en büyük şehri ve Amerika Birleşik Devletleri’nin dördüncü en büyük şehridir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Körfez Kıyısında, Harris County’de yer almaktadır. Houston çeşitliliği, kültürü ve ekonomik fırsatlarıyla tanınır. Çok sayıda Fortune 500 şirketine ev sahipliği yapar ve enerji endüstrisi için önemli bir merkezdir. Şehir ayrıca Houston Astros (beyzbol), Houston Rockets (basketbol) ve Houston Texans (futbol) dahil olmak üzere birçok profesyonel spor takımına ev sahipliği yapmaktadır.

Houston, sıcak, nemli yazları ve ılıman kışları ile nemli bir subtropikal iklime sahiptir. Şehir, Körfez Kıyısında yer aldığı için kasırgalara ve tropik fırtınalara eğilimlidir.

Şehir yaklaşık 2,3 milyonluk bir nüfusa sahiptir ve şehirde konuşulan 140’tan fazla dilin bulunduğu çeşitli nüfusuyla tanınır. Houston, Houston Güzel Sanatlar Müzesi, Houston Hayvanat Bahçesi ve NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’nin ziyaretçi merkezi olan Houston Uzay Merkezi gibi bir dizi kültürel kuruma ev sahipliği yapmaktadır.

Houston, iki büyük havalimanı, Houston Limanı ve bir otoyol ve demiryolu ağı ağıyla önemli bir ulaşım merkezidir. Şehre otobüs, hafif raylı sistem ve otobüsleri içeren METRO toplu taşıma sistemi hizmet vermektedir.

Genel olarak Houston, zengin bir tarihe ve parlak bir geleceğe sahip canlı ve çeşitliliğe sahip bir şehirdir.

Houston Şehir Tarihi

Houston, 1836’da iki emlak girişimcisi John Kirby Allen ve Augustus Chapman Allen tarafından kuruldu. Şehir, Teksas’ın Meksika’dan bağımsızlık mücadelesinde lider olan Sam Houston’ın adını almıştır.

Houston, Meksika Körfezi’ne kolay erişim sağlayan Buffalo Bayou ve White Oak Bayou’nun kesişme noktasına yakın konumu nedeniyle hızla büyük bir ticaret ve ulaşım merkezi haline geldi. Şehrin ekonomisi başlangıçta pamuk ticaretine dayanıyordu, ancak daha sonra gemi yapımı, kereste ve imalat gibi diğer endüstrileri de içerecek şekilde çeşitlendi.

Houston, 1837’de bir şehir olarak kuruldu ve 1839’da Teksas Cumhuriyeti’nin başkenti oldu. Şehir, 19. yüzyıl boyunca ve 20. yüzyılın başlarında büyümeye ve gelişmeye devam etti ve 20. yüzyılın ortalarında enerji endüstrisi için önemli bir merkez haline geldi. yüzyıl.

Bugün, Houston, 2,3 milyondan fazla nüfusu ile çeşitliliğe sahip ve gelişen bir şehirdir. Bir dizi Fortune 500 şirketine ev sahipliği yapar ve enerji endüstrisi için önemli bir merkez olmasının yanı sıra çeşitli profesyonel spor takımlarına ve kültürel kurumlara da ev sahipliği yapar.

Houston’da Gezilecek Yerler

Uzay Merkezi Houston: Bu, NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’nin resmi ziyaretçi merkezidir ve etkileşimli sergiler, simüle edilmiş uzay görevleri ve uzay merkezi turları sunar.

Houston Hayvanat Bahçesi: Bu popüler cazibe merkezi goriller, filler ve aslanlar da dahil olmak üzere 6.000’den fazla hayvana ev sahipliği yapmaktadır.

Houston Güzel Sanatlar Müzesi: Bu müze Monet, Picasso ve Warhol’un eserleri de dahil olmak üzere 65.000’den fazla sanat eseri koleksiyonuna sahiptir.

Buffalo Bayou Park: Bu 160 dönümlük parkta yürüyüş ve bisiklet parkurlarının yanı sıra kano ve kürek çekme fırsatları vardır.

Hermann Park: Bu 445 dönümlük park, Houston Hayvanat Bahçesi, Hermann Park Golf Sahası ve Houston Doğa Bilimleri Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.

Houston Şehir Merkezi: Şehrin şehir merkezi, bir dizi restoran, mağaza ve eğlence seçeneğinin yanı sıra Houston Astros’un Minute Maid Park’ına ve Houston Rockets’ın oynadığı Toyota Center’a ev sahipliği yapmaktadır.

Galveston Adası: Houston’ın yaklaşık bir saat güneydoğusunda yer alan Galveston Adası, tarihi bölgesi, Galveston Adası Eyalet Parkı ve Galveston Adası Zevk İskelesi ile popüler bir sahil yeridir.

Buffalo Askerleri Ulusal Müzesi: Bu müze, İç Savaş’tan sonra Batı’da görev yapan Buffalo Askerleri de dahil olmak üzere ABD ordusunda görev yapan Afro-Amerikan askerleri onurlandırıyor.

Menil Koleksiyonu: Bu müze, Salvador Dali ve Max Ernst gibi Sürrealist sanatçıların eserlerini içeren bir sanat koleksiyonuna sahiptir.

Houston Arboretumu ve Doğa Merkezi: Bu 155 dönümlük doğa merkezinde yürüyüş parkurları, kelebek bahçesi ve doğal çevre hakkında eğitim programları bulunmaktadır.

Houston’da Yapılacak Aktiviteler

Houston, tadını çıkarabileceğiniz çok çeşitli etkinliklere ve cazibe merkezlerine sahiptir:

Bir müzeyi ziyaret edin: Houston, Houston Güzel Sanatlar Müzesi, Houston Doğa Bilimleri Müzesi ve Buffalo Soldiers Ulusal Müzesi dahil olmak üzere keşfedilecek çok sayıda müzeye sahiptir.

Bir spor etkinliğine gidin: Houston, Houston Astros (beyzbol), Houston Rockets (basketbol) ve Houston Texans (futbol) dahil olmak üzere birçok profesyonel spor takımına ev sahipliği yapmaktadır.

Açık havayı keşfedin: Houston’da Buffalo Bayou Parkı, Hermann Parkı ve Houston Arboretum ve Doğa Merkezi dahil olmak üzere keyfini çıkarabileceğiniz çok sayıda park ve yeşil alan vardır.

Bir tura katılın: Houston’da şehir turları, yemek turları ve bira fabrikası turları dahil olmak üzere çeşitli tur seçenekleri vardır.

Alışverişe gidin: Houston, üst düzey perakendecilerin bulunduğu büyük bir alışveriş merkezi olan Galleria ve büyük bir outlet alışveriş merkezi olan Houston Premium Outlets dahil olmak üzere çok sayıda alışveriş noktasına sahiptir.

Houston Uzay Merkezini Ziyaret Edin: NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’nin resmi ziyaretçi merkezi olan Houston Uzay Merkezi, interaktif sergiler ve uzay merkezi turları sunuyor.

Bir konsere veya canlı müzik performansına gidin: Houston, canlı müzik performanslarına ev sahipliği yapan çok sayıda mekanla canlı bir müzik ortamına sahiptir.

Yeni bir restoran deneyin: Houston, Tex-Mex, Cajun ve Vietnam dahil olmak üzere çok çeşitli mutfaklardan seçim yapabileceğiniz çeşitli bir mutfak ortamına sahiptir.

Galveston Adası’na bir gezi yapın: Houston’ın yaklaşık bir saat güneydoğusunda yer alan Galveston Adası, tarihi bir bölge, Galveston Adası Eyalet Parkı ve Galveston Adası Zevk İskelesi ile popüler bir sahil yeridir.

Bir tema parkına gidin: Houston, Six Flags Hurricane Harbour ve Wet’n’Wild Splashtown dahil olmak üzere bir dizi tema parkına ev sahipliği yapmaktadır.

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1