Naperville Şehir Rehberi- Gezilecek Yerler-Tarihi-Kültürü-Aktiviteler

Naperville Şehri

Naperville, ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan ve DuPage ve Will ilçelerinde bulunan bir şehirdir. Yaklaşık 145.000 kişilik nüfusuyla Illinois’deki en büyük beşinci şehirdir. Naperville, 2006 yılında Money dergisi tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak için en iyi ikinci yer seçildi ve North Central College’ın evi. Şehir ayrıca 20 yılı aşkın bir süredir ABD’nin Ağaç Şehri olarak belirlenmiştir. Naperville şehir merkezi çeşitli mağazalara, restoranlara ve işletmelere ev sahipliği yapmaktadır ve şehirde ayrıca çok sayıda park ve eğlence tesisi bulunmaktadır. İyi derecelendirilmiş okullar ve üniversiteler ile iyi bir eğitim sistemine sahiptir. Ayrıca hareketli şehir merkezi ve Riverwalk bölgesi ile tanınır.

Naperville Şehir Tarihi

Naperville, 1831’de DuPage Nehri boyunca bir kabin inşa eden Kaptan Joseph Naper tarafından kuruldu. Şehir başlangıçta “Naper’ın Yerleşimi” olarak adlandırılıyordu ve batıya doğru hareket eden yerleşimciler için bir ticaret merkezi olarak hizmet ediyordu. İlk yıllarında yavaş büyüyen şehir, 19. yüzyılın ortalarında demiryolunun gelişiyle birlikte önemli bir büyüme yaşamaya başladı. Şehir resmi olarak 1857’de kuruldu ve 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında büyümeye devam etti. 20. yüzyılda Naperville, birkaç büyük toplu konut inşaatı, bir dizi şirket merkezinin kurulması ve perakende ve ticari sektörlerinin genişletilmesi dahil olmak üzere önemli değişiklikler geçirdi. Bugün Naperville, güçlü ekonomisi, yüksek yaşam kalitesi ve mükemmel okullarıyla tanınan gelişen bir banliyö topluluğudur.

Naperville’de Gezilecek Yerler

Naperville’de ziyaret edilecek birçok yer var, bunlardan bazıları:

Naperville Riverwalk: Çeşmeler, köprüler ve heykeller içeren, şehrin kalbinden geçen DuPage Nehri’ni takip eden güzel bir park.

Naper Yerleşimi: Şehrin geçmişini sergileyen sergiler ve restore edilmiş tarihi binalardan oluşan bir koleksiyonla, Naperville’in tarihinin hikayesini anlatan 12 dönümlük bir açık hava müzesi.

Millennium Carillon: Moser Tower’da bulunan bir müzik aleti, şehrin üzerinde çınlayan 72 bronz çana sahiptir.

Naperville Central Park: Oyun alanları, piknik alanları, spor sahaları ve kapalı su merkezi bulunan büyük bir park.

DuPage Çocuk Müzesi: Etkileşimli sergiler ve uygulamalı etkinlikler içeren, çocuklar için tasarlanmış bir müze.

Naperville Şarap Festivali: Şarap tadımı, canlı müzik ve yiyecek satıcılarının yer aldığı yıllık bir etkinlik.

Naperville’s Last Fling: Canlı müzik, karnaval gezileri ve geçit töreni içeren bir İşçi Bayramı etkinliği.

Naperville Sanat Ligi: Her yaş için dönüşümlü sanat sergileri ve sanat dersleri sunan bir topluluk sanat organizasyonu.

Naperville Koşu Şirketi: Yerel koşucular için koşu etkinlikleri ve eğitim programları düzenleyen popüler bir koşu mağazası.

Naperville Belediye Merkezi: Şehrin devlet dairelerini ve meclis odalarını barındıran büyük bir yapıdır.

Naperville’de Yapılacak Aktiviteler

Naperville, her yaştan ve ilgi alanından insan için çeşitli etkinlikler sunar, bunlardan bazıları şunlardır:

Alışveriş: Naperville, lüks butikler ve büyük mağazalardan benzersiz yerel mağazalara kadar çeşitli alışveriş seçeneklerine sahiptir.

Yemek: Şehir, kaliteli yemeklerden günlük yemek mekanlarına ve çeşitli mutfaklara kadar değişen seçeneklerle çok çeşitli bir mutfak ortamına sahiptir.

Açık hava etkinlikleri: Naperville’de, ziyaretçilerin yürüyüş, bisiklet, balık tutma ve piknik yapmanın keyfini çıkarabilecekleri Naperville Riverwalk, Central Park ve Knoch Knolls Doğa Merkezi dahil olmak üzere birçok park ve dinlenme alanı vardır.

Golf: Şehirde, Naperbrook Golf Sahası ve ziyaretçilerin bir tur golf oynayabileceği Springbrook Golf Sahası dahil olmak üzere birçok golf sahası vardır.

Festival ve etkinlikler: Naperville’de Naperville Şarap Festivali, Naperville’s Last Fling ve Naperville Bağımsız Film Festivali dahil olmak üzere bir dizi yıllık etkinlik vardır.

Sanat ve kültür: Naperville, Naperville Sanat Ligi, Naperville Senfoni Orkestrası ve Naper Yerleşimi dahil olmak üzere birçok sanat galerisine, müzeye ve kültürel organizasyona ev sahipliği yapmaktadır.

Egzersiz ve fitness: Naperville’de bir dizi fitness merkezi ve yoga stüdyosunun yanı sıra bölge sakinleri arasında popüler olan koşu ve bisiklet yolları vardır.

Spa ve sağlıklı yaşam: Naperville’de masaj, yüz bakımı ve diğer tedaviler sunan bir dizi spa, salon ve sağlıklı yaşam merkezi vardır.

Sinema salonları: Naperville’de, ziyaretçilerin en yeni filmleri izleyebileceği AMC Showplace Naperville 16 da dahil olmak üzere çok sayıda sinema salonu vardır.

Buz pateni ve hokey: Naperville’de ziyaretçilerin kayabileceği ve hokey oynayabileceği bir buz pateni pisti olan Centennial Skating Rink vardır.

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1