Yurtdışında Hukuk Eğitimi

Avrupa standartlarında kaliteli eğitim veren dünyaca ünlü üniversitelerde, uygun maliyetler ve özel fırsatlar eğitim almak için yurtdışında üniversite eğitimi konusunda profesyonel akademik danışmanlık hizmetleri veren Eurostar yurtdışı eğitim danışmanlığı firmamızdan destek alabilirsiniz. Uzman danışmanlar yurtdışında üniversite seçiminde sizlere yardımcı olacaklardır.

Üniversite Eğitim Rehberi

Yurtdışında Hukuk eğitimi almak geniş bir coğrafyada iş imkanına kavuşmak demektir. Adalet sisteminde çalışmak kutsal ve önemli bir görevi yerine getirmek anlamına gelmektedir. Aynı zamanda devlet toplum ilişkisi ve sosyal devlet düzenini sağlayan sistemin bir parçası olurunuz. Ülkemizde birbirinden seçkin hukuk fakülteleri vardır. Ancak ülkemizde hukuk fakültelerinde eğitim almak için YKS den yüksek puan almanız gerekmektedir. Stresli bir sınava hazırlık süreci sonunda çeşitli sebeplerden sonucunda istediğiniz puanı alamayabilirsiniz. Hukuk fakültesinde okumak için gerekli puanı aldınız diyelim eğitim kalitesi idealinizdeki kariyer basamakları için uygun olmayabilir. Yurtdışında hukuk fakültesi okumaya karar verdiğinizde karşılaşacağınız fırsatlara ve sahip olacağınız avantajlara siz de inanamayacaksınız. Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı sizlere bu avantajlara sahip olmanın en kolay ve kesin yolunu gösterecektir.

Hukuk okuma şartları, sınavsız hukuk okumak ya da türkçe eğitimi veren hukuk fakülteleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için web sitemizi takip edebilir veyahut telefonla irtibata geçebilirsiniz. Peki, yurtdışında hukuk okumanın avantajları nelerdir?

Yurtdışı Hukuk Okumak Avantajları?

Avantajları nelerdir? Öncelikle toplum düzeni sağlama arayışına küresel bir algıyla bakmayı öğrenirsiniz. Kanunları koyarken kültürel değerleri hesaba katmanın gerekliliğini insanların ve çağın ihtiyaçları doğrultusunda yasalarda gerekli düzenleme yapmanın gerekliliğini kavrarsınız. Toplumun çıkarlarını koruyan yasaları düzenlerken birey çıkarlarını toplum refah ve çıkarlarından üstün tutulmaması gerektiğini öğrenirsiniz. Ve bunu tarihten ve realiteden örneklerle açıklayabilecek kabiliyet kazanırsınız. Bütün bu edinimleri kazanma sürecinizde de yabancı dil yeteneğinizi advanced yani akademik düzeye çıkarırsınız. Akademik düzeyde kazandığınız yabancı dil seviyenizle de uluslararası makaleleri okuyup anlama ve yorumlama yeteneği kazanırsınız. Tüm bu kazanımları ekonomik üniversite eğitimi sonrasında edinebilmeniz de bir diğer avantajınızdır. 

Yurtdışında hukuk eğitimi aldıktan sonra hangi iş fırsatlarına sahip olacağınız da sizlerin bireysel yeteneğine bağlıdır. Fakat bunun yanında bazı temel meslek dalları da vardır. Bunlar hakkında ayrıntılı bilgi almak için yurtdışı eğitim danışmanlık uzmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz. Tümbunlara ulaşmak için üniversite giriş sınavına yani YKS ye girmek zorunda olmayışınız en birincil avantajınızdır. Sınav stresine harcayacağınız enerjiyi hayal ettiğiniz geleceği inşa etmek için kullanabilirsiniz. Çalıştığımız yurt dışı üniversiteleri YÖK denkliği diploma ve Avrupa üleklerinde geçerli Europass Mavi diploma vermektedir. Bu sayede mesleğinizi belirli şartları sağlayarak ülkemizde ve Avrupa üleklerinde yapabilirsiniz. Yani kariyer gelişimizde ülke sınırları tanımazsınız. YÖK denkliği ile ülkemizde kamu alanında, hakim, savcı ya da avukat olarak, ya da farklı kademelerde görev alabileceksiniz.

Yurtdışında Hukuk  Eğitimi YÖK denkliği var mı?

Yurtdışı hukuk fakültesi denklik şartları eğitim alınan ülke ve üniversitenin müfredatı ve dünya üniversiteleri sıralamasına göre değişmektedir. Çünkü YÖK yönetmeliğinin bölüm ve fakültelere göre yurtdışı hukuk denklik şartları değişebilmektedir. Fakat Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı farkıyla YÖK tanınırlığı olan denklik veren hukuk fakültelerinden mezun olabilirsiniz. Bununla birlikte diplomanız, okuduğunuz üniversitenin dahil olduğu uluslararası anlaşmalar gereği birçok ülkede geçerli olacaktır. YÖK denkliği olan diplomalarınızla, hukuk eğitimi bittikten sonra, ülkemizde özel ya da kamu alanlarında görev yapabileceksiniz.

Yurtdışında Hukuk YÖK Denklik Sınavı Nedir?

Yurtdışı hukuk fakültelerinde eğitim alan gençlerimiz, ülkemizde devlet bünyesinde, kamu alanında çalışmak için, YÖK resmi sitesinden diploma denkliği için başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu başvuru sürecini eksiksiz gerçekleştirmek ve zamanını geçirmemek çok önemlidir. Çünkü gerekli belgelerin eksikliği veyahut süresinin geçirilmesi hak kaybı yaşamanıza sebep olabilir. Sürecin sağlıklı tamamlanması için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlık her zaman yanınızdadır. Başvurunuzun neticesinde, denklik sınavı girmenize karar verilebilir. Denklik sınav süreci de eğitim aldığınız üniversite ve müfredatına göre değişir. Yurtdışında denkliği olan hukuk fakülteleri değerlendirmesini de her ülkenin hukuk sisteminin farklı olmasını dikkate alarak yapmalısınız. Denklik almak istediğiniz ülkenin yükseköğretim kanunları ve hukuk müfredatı başvurunuzun sonucunu etkileyecektir.

Sınavsız Hukuk Fakültesi

Yurtdışında hukuk eğitimi sınavsız mümkündür. Türkiye üniversiteleri hukuk fakülteleri girişinde üniversite giriş sınavı ve belirli bir taban puan söz konusudur. Yurtdışında üniversite okumak için özellikle hukuk fakültesinde eğitim almak isteyen öğrencilerimiz sınavsız lisans eğitimi alabilirler. Adalet mezunları yurtdışı hukuk tamamlama hakkında da sahiptirler. Üstelik şartı olmadan. DGS den istediği puanı alamayan öğrencilerin de sınavsız hukuk lisans tamamlama hakkı vardır. Peki yurtdışı üniversitelerinde tamamladığımız hukuk lisans diploması Türkiye de geçerli midir? Bunun için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir ve bu şartlar YÖK yönetmeliğine tabidir. Yani sürekli güncellenen bir bilgidir. Bu sebeple en güncel bilgiyi almak için yurtdışı eğitim hukuk danışmanlığı firmamızla irtibata geçmeniz gerekmektedir.  Ülkemiz şartlarında öğrencilerin yaşadığı sınav stresleri düşünüldüğünde ekonomik şartlarda sınavsız üniversite onlar için bulunulmaz fırsattır. Yurtdışında hukuk fakültesi okumak hem de sınavsız ve ekonomik şartlarda.  

Yurtdışı Hukuk Eğitimi bursları- burslu veya Ücretsiz 

Hukuk eğitimi bursları öğrencilerin başarıları dahilinde mümkündür. Hatta ücretsiz hukuk okumak da mümkündür. Eğer yüksek bir ivmesi olan lisa eğitim hayatınız olmuş ve katıldığınız bilimsel çalışma ve seminerlerden başarı sertifikaları almışsanız uluslararası burs olanaklarını araştırabilirsiniz. Yurtdışında özellikle Avrupa Ülkelerinde, yabancı öğrencilerin eğitimlerine katkı olması noktasında, burs ve kredi imkanları sunulmaktadır. Bazı üniversiteler başarılı öğrencilerin ekonomik kaygı taşımadan eğitimlerine odaklanmalarını ister. Bunun için de lisans ve yüksek lisans burs verebilmektedirler. Ülkemiz üniversiteleri için özel kurumların, vakıfların, şirketlerin veyahut kamu kurumları burs verebilmektedirler. Aynı zamanda yurtdışı üniversite burs olanakları da sunarlar. Haricinde kredi opsiyonları da mevcuttur. Hangi üniversitenin burs imkanına sahip olduğunu eğitim uzmanlarımıza danışabilirsiniz veyahut web sitemizi takip edebilirsiniz. 

Yurtdışında Hukuk Okuyup Türkiye’de çalışmak:

Hukuk okuyup Türkiyede çalışmak mümkündür. Bunun için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir fakat bu şartlar sizi zorlamayacak kadar basit koşullardır. Aynı şekilde Türkiyede hukuk okuyup yurtdışında çalışmak olanaklarınız da vardır. Hukuk mezunu yurtdışında ne iş yapar ya da yapabilir? Bunun birden fazla cevabı vardır. Ülkemizle ticari ilişkileri olan yurtdışı firmalarına hukuk danışmanlığı yapabileceğiniz gibi ofislerde yönetici olarak çalışabilirsiniz. Aynı şekilde Avrupa ülkelerinde denkliğinizi alırsanız ülkemizin ticari firmaların hukuki danışmanlık yapabilirsiniz. ASlında bu rosunun cevabı biraz sizin kişisel gelişiminie verdiğiniz öneme göre değişir. Üniversite eğitiminizi farklı alanlarla desteklemeniz çok önemlidir. Araştırma yönünüzü de bu süreçte ve sonrasında aktif tutarsanız kendinize daha farklı iş olanakları yaratabilirsiniz.  

Yurtdışında hukuk okuyup Türkiye’de çalışmak için YÖK denklik almanız gerekir. Bunun için ne gerektiğini ve zamanlamanın nasıl olması gerektiğini öğrenmek için YÖK resmi sitesini takip etmelisiniz. Denklik gerekli belgeleri süresi dahilinde YÖK e gönderdiniz. Denklik başvurunuzun olumlu sonuçlanmasından sonra, stajlarınızı yaparak avukatlık yapabilirsiniz. Hakim ve savcı olarak görev yapmak için de sınavlara girebilirsiniz.

Denklik hakkında ve hukuk mezunu ne iş yapabilir gibi soruların cevapları için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlık firmamızı arayabilirsiniz. Mezunlarımızın tecrübeleri ve uzmanlarımızın bilgi birikimi size yardımcı olacaktır.

Yurtdışında Hukuk Eğitimi Süresi – Kaç Yıl?

Yurt dışında hukuk eğitimi dört yıllık bir lisans eğitimini kapsamaktadır. Bu dört yıl sonunda, avukatlık yapmak isteyen mezunlar mesleklerine başlamadan önce bir yıl staj yaparlar. Hakim ve savcılar için farklı bir staj süresi söz konusudur. Dil eğitimi için bir sene hazırlık sınıfında eğitim alınmaktadır. Eğitim alınan ülkenin eğitim diline göre değişen hazırlık sınıflarındaki dil eğitimi de vardır. Bu da süreye dahil edilirse süreç 4 ile 5 yıl arasında değişmektedir. Uluslararası hukuk okumak ya da ülke hukuku okuma imkanlarınız vardır. Denklik şartları da hangi ülkede eğitim alındığına göre değişmektedir. İngilizce ya da Türkçe eğitim veren üniversiteler için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Yurtdışında Hukuk Lisans Eğitimi Sonrası Türkiye’de Çalışabilir Miyim?

Yurt dışı hukuk eğitiminizi alırken, yaz ve kış sömestre tatillerinde kendinizi geliştirmelisiniz. Bunun için de Türkiye deki hukuk bürolarında çalışabilirsiniz. Mezun olduktan sonra da eğer ki gerekli şartları sağlamışsanız ülkemizde çalışma imkanınız olabilir. Türkiye de çalışmak için YÖK sitesinin duyurularını takip ederek denklik almanız gerekmektedir. Ülkemizde çalışma imkanları yanında edindiğiniz yabancı dil edinimi sonucunda başka ülkelerde de mesleğinizi icra edebilirsiniz. Yani kendinizi ülkemizle sınırlandırmanıza yoktur. Hukuk mezunlarının yurtdışında çalışma olanakları daha avantajlı ve tatmin edicidir. Tam bir değerlendirme yapmak için önce kariyer hedefinizi belirlemeniz ve ona göre plan yapmalısınız. Her planın gerektirdiği şartlar ve eğitim alınması gereken ülke ve üniversite değişmektedir.

Yurtdışında Hukuk Eğitimi Kaç Para, Fiyatları Nelerdir?

Hukuk eğitiminizi, Avrupa’nın ve önemli ülkelerin en prestijli üniversitelerinden alabilirsiniz. Yurtdışında, burslu okumak gibi istisnalar da bulunmakla birlikte, senelik harç rakamları söz konusudur. Bunlar, her sömestre başında üniversitenin rektörlükleri tarafından belirlenen hukuk lisans ücretleridir ve yıl içinde değişmesi çok nadirdir. Çalıştığımız ülke üniversitelerin yurtdışı hukuk fiyatları orta halli bir ailenin rahatlıkla karşılayabileceği ekonomik rakamlardır. Kısacası Türkiye de sınav stresinden istediği puanı alamayan öğrencilerin özel üniversite yerine yurtdışı üniversitesinde okuyabilir. Hukuk lisans eğitimlerini yurtdışında bitirmeleri ailelerini çok zorlamadan mümkündür.

 

AZERBAYCAN NAHÇIVAN DEVLET ÜNİVERSİTESİ 2000$
AZERBAYCAN BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ 3000$
KOSOVA PRİŞTİNE DEVLET ÜNİVERSİTESİ 2.500€
KOSOVA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (KOLEGJİ BİZNESİ) 1.200€
Kosova Üniversitesi Hukuk Lisans Tamamlama 1.000€
Ukrayna Üniversitesi Hukuk Lisans Tamamlama 1.000$
POLONYA VARŞOVA ÜNİVERSİTESİ 3.000€
ROMANYA Galati Üniversitesi HUKUK BİLİMLERİ 2.200€
ROMANYA Constanta (Köstence) Ovidius Üniversitesi 2.500€
ROMANYA Bükreş Amerikan Üniversitesi 1200€- 3400€
ROMANYA Bükreş Devlet Üniversitesi 1.980€
RUSYA Moskova Devlet Üniversitesi 7558 $
RUSYA Moskova Devlet Üniversitesi 6222$
RUSYA RUDN ÜNİVERSİTESİ 5500$
RUSYA RUDN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI HUKUK 5500$
RUSYA KAZAN FEDERAL ÜNİVERSİTESİ 3167 $
MOLDOVA DEVLET TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2.100€
MOLDOVA ULİM ÜNİVERSİTESİ 1.800€
MOLDOVA KOMRAT DEVLET ÜNİVERSİTESİ 850$
BOSNA HERSEK SARAYBOSNA DEVLET ÜNİVERSİTESİ 600€
BOSNA HERSEK SARAYBOSNA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI HUKUK 7.300€
BOSNA HERSEK TUZLA ÜNİVERSİTESİ 1.250€
BOSNA HERSEK ZENİCA ÜNİVERSİTESİ 1.000€
BOSNA HERSEK MOSTAR CEMAL BİYEDİÇ ÜNİVERSİTESİ 1.550€
BOSNA HERSEK BİHAÇ ÜNİVERSİTESİ 1.300€
BOSNA HERSEK ULUSLARARASI GORAZDE ÜNİVERSİTESİ 2.100€
SIRBİSTAN BELGRAD ÜNİVERSİTESİ 2.100€
GÜRCİSTAN IVANE JAVAKHİSHVİLİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ 1000$
GÜRCİSTAN MİLENYUM ÖĞRETİM ÜNİVERSİTESİ 3000$
GÜRCİSTAN TİFLİS İNSANİ BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2500$
GÜRCİSTAN TİFLİS TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2500$
GÜRCİSTAN ULUSLARARASI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ 1000$
GÜRCİSTAN AVRUPA ÖĞRETİM AKADEMİSİ 3000$
GÜRCİSTAN BATUM ÜNİVERSİTESİ 1000$
BULGARİSTAN VARNA FREE (SERBEST) ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI HUKUK 2.000€
BULGARİSTAN VELIKO TIROVA ST CYRIL VE METHODIUS ÜNİVERSİTESİ 1.500€
BULGARİSTAN BLAGOEVGRAD N. RİLSKİ YUGOZAPADEN ÜNİVERSİTESİ 3.000€
BULGARİSTAN ANGEL KANCHEV RUSÇUK ÜNİVERSİTESİ 2.000€
BULGARİSTAN BURGAS (BURGAZ) FREE (SERBEST) ÜNİVERSİTESİ 3.500€
BULGARİSTAN PLOVDİV PAİSSİ HİLENDARSKİ ÜNİVERSİTESİ 3.000€
BULGARİSTAN SOFYA EKONOMİ VE DÜNYA ÜNİVERSİTESİ 3.000€
BULGARİSTAN SOFYA KLİMENT OHRİDSKİ ÜNİVERSİTESİ 3.300€

Yurtdışında Hukuk Bitirenler, Mezunlarınız var mı?

Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı binlerce gencimizi, başta hukuk fakülteleri olmak üzere, birçok bölümden mezun etti. İkinci üniversite olarak yurtdışında okuyanların yanında dikey geçiş sınavı engeline takılmadan lisans tamamlayanlar da var. Bunun haklı gururunu yaşayarak hala da dünya sıralamasında üst sıralardaki üniversitelerle çalışarak öğrencilerine hizmet vermektedir. Mezun etme gururunun yanında avukat savcı hakim olan öğrencilerimizle sonrasında da irtibatımızı koparmıyoruz. Onları yeni öğrencilerimize örnek gösteriyor ve kararsızlıklarından ya da tüm endişelerinden kurtarıyoruz. Kısacası yurtdışında hukuk okuyan ve mezun olan; yurtdışında ve ülkemizde kariyer yapan binlerce mezunumuz var.

Yurtdışında Hukuk Okuyan Türk Öğrenci Sayısı Kaç Kişidir?

Hukuk okuyan Türk öğrenci sayısı ülke bazında ve yurt dışında düşünüldüğünde onbinleri bulmaktadır. Çalıştığımız üniversitelerde okuyan ve mezun olmuş hatta lisans tamamlamış öğrenci sayısı ise binlerle ifade edilebilecek sayıdadır. Yarım asırlık tecrübemizle öğrencilerimize kaliteli eğitim alabilecekleri üniversite imkanları sunuyoruz. Bununla da kalmayıp mezuniyetleri sonrasındaki süreç hakkında net ve doğru bilgilendirmeyi yapmaktayız. Kaliteli ve ekonomik eğitimi ülkemizde ve uluslararası üniversitelerin geçerli kabul ettiği diploma alabilecekleri üniversite alternatifleri sunmaktayız.  Bu sayede Eurostar ile yurtdışında eğitim hayli ilgi görmektedir ve mazunlarımızın memnuniyet oranı çok yüksektir. Küreselleşen dünyada siz de sınavsız olarak yurtdışında eğitim alabilirsiniz. Hukuk alanında eğitim almak için planlarınızı ertelemeyin. Çünkü geçen zamanın telafisi yoktur fakat size sunduğumuz fırsatlarla zamanınızı kazanca çevirebilirsiniz.

Yurtdışında Hukuk Okumak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Yurtdışında hukuk okumak günümüzde kesinlikle bir hayal değil. Başvuru ve kabul aşamasında niyet mektubuna ve sınav taban puanına ihtiyacınız yoktur. “Peki ne yapmalıyım?” diye fazla düşünmeyin. Web sitemizden, çağrı merkezimizden ve yüzyüze olarak şubelerimizden en güncel bilgileri alabilirsiniz. Mezun olduğunuz lise bölümü önemli olmaksızın lise mezuniyetinizden sonra hatta öncesinde ön kayıt yaptırabilirsiniz. Yurtdışında hukuk okumak için ilk adımızı atarken doğru tercih yapmak eğitim süreci kadar önemlidir. Lise diploması ve transkriptinizle niyet mektubu ya da bir sınav sonuç belgesi olmadan başvurabilirsiniz. Danışmanlık hizmetimizle sie en uygun tercihi yapabilir ve sürecinizi sağlıklı yürütebilirsiniz. Türkiye deki son hazırlıklarınızı yapın. Sizden istenen belgeleri hazırlama sürecinden tutun oradaki kalacağınız yerin tercihine hatta siz yerleşene kadar yanınızdayız.

Yurtdışında Hukuk Okumak Şartları:

Sınavsız üniversite imkanından bahsetmiştik. Sınav olmadığı için ösym hukuk taban puan sonuçlarıyla yurtdışı kayıt söz konusu değildir.  Sınav yok, hukuk fakültesi taban puanları şartı yok. Tek yapmanız gereken lise diplomanızla başvuru tarihini kaçırmadan başvurmaktır. Hukuk lisans eğitimi için lise diploması veyahut mezuniyet belgesi, vize, kabul gerekli belgelerin hazır olması yeterlidir. 

Lisans tamamlama uzaktan eğitim şartları ise ülkeye ve dönemin şartlarına göre değişkenlik gösterir. Hangi üniversiteden uzaktan eğitim alabileceğinizi sitemizden takip edebilir ya da birebir sorabilirsiniz.

Ülke dışında hukuk okumak istiyorum, nasıl hukuk okuyabilirim ayrıntısı karmaşık gelebilir. Kafanız daha fazla karışmadan ayrıntıları açıklayalım. Öncelikle uluslararası geçerli diploma alabileceğiniz hukuk eğitimi almanız size küresel anlamda kariyer olanakları sağlayacaktır. Bu olanaklarla aranızda aşılmaz engeller yok. Doğru danışmanlık hizmeti ile imkansız ya da zor diye bir şey  yoktur. YÖK denkliği olan üniversitelerden aldığınız lisans eğitimi sonrasında ülkemizde mesleğinizi yapabilirsiniz. Bunun için sınava girmenize gerek yok. Lisa mezuniyetiniz ve kişisel çabanız yarım asra yakın tecrübemizle başarıya dönüşür. Bologna kriterlerinde kredi transfer sistemi olanağı olan üniversitelerde nasıl eğitim alacağınızın yol haritası bizde. Size tek düşen bizimle irtibata geçmek ve başvuru sürecinizi başlatmak. Mezuniyet sonrasında ise Mavi Dİplomanız ile hem  ülkemizde hem de Avrupa ülkelerinde mesleğinizi yapabilirsiniz. Bırakın kişisel çabalarınız tecrübemizle başarıya dönüşsün.

Yurtdışı Hukuk Eğitimi Taban Puanları:

Üniversite giriş sınavı şartı ve hukuk eğitimi taban puanları olmadan lisans eğitimi alabilirsiniz. Sınav stresi yaşamdan kaygıdan uzak üniversite tercihi yapabilirsiniz. Oysa, yurtdışı hukuk eğitiminde bir sınav şartı ve hukuk taban puan sistemi söz konusu değildir. Direk lisans kaydınızı yaptırabilirsiniz. Dgs ile yurtdışı hukuk lisans tamamlama gibi bir durum yoktur. Dgs sınav şartı olmadan kredi transfer sistemi ile direkt 3. sınıftan başlayabileceğiniz üniversiteler vardır. Puan şartı olmadan hukuk okuma ayrıcalığını yaşamak için çok geç kalmayın. Ayrıca da ülkemizin dışında çokkültürlü ve çokdilli ortamda alacağınız eğitimin kalitesi fazladan kazancınız olacaktır. 

Yurtdışı Hukuk Fakültesinden Türkiye’ye Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?

Not ortalaması yüksek olan öğrenciler, yurtdışında hukuk eğitimi aldıkları fakültelerinden, ülkemizdeki bir hukuk fakültesine yatay geçiş yapabilirler. Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, lisans döneminde yatay geçiş başvurunuzu yapabilirsiniz. Not ortalamanızın yüksek olmasını gerektiğinin tekrar altını çizelim. Adaletten hukuka geçiş söz konusu olduğunda ise yurtdışı üniversiteleri sizler için daha kolay bir süreç olacaktır. Yatay geçiş kontenjanları YÖK ve üniversite sitelerinden takip edilebilir. Geçiş başvuru süresini kaçırmamak ve belgeleri eksiksiz hazırlamalısınız. Hukuk diploması yurtdışında geçerli mi hususunda ise her ülke diploması kendi yükseköğretim yönetmeliğine tabidir. Fakat Europass Mavi Diploma Avrupa ülkelerinde geçerlidir. Bu mezun öğrencilerine büyük ayrıcalık sağlar. 

Yurtdışı Hukuk Eğitimi İçin Gerekenler ve Başvuru Tarihleri:

Gerekenler aşağı yukarı aynı olmakla birlikte bazı ülke üniversiteleri için küçük farklılıklar olabilir. En güncel bilgiler için birebir irtibata geçmeniz gerekir. Liseden mezun olacak ya da mezun olan öğrencilerimiz hukuk fakültelerine ön kayıt için iletişime geçmekte geç kalmayın. Kayıt tarihleri ise, genel olarak Mayıs 15’ten sonra başlamaktadır. Fakat tarih tek başına yeterli değildir. Başvurulacak üniversite kontenjanları da kabul almak için önemli bir faktördür. Kontenjanların dolmaması için başvuru tarihlerini kaçırmamalı ve belgelerinizi eksiksiz hazırlamalısınız. Sürecinizin sorunsuz ve stres yaşamadan olumlu sonuçlanması için uzmanlarımızdan profesyonel destek almanız avantajınız olacaktır. Bu sebeple ihmalkar davranmayın zaman kaybetmeden eğitim uzmanlarımızla iletişime geçin.

Yurtdışında Hukuk Okumanın Maliyeti Kaç Para, Mantıklı mı?

Avrupa Ülkelerinde ve çalıştığımız diğer ülkelerin birbirinden gelişmiş üniversitelerinde hukuk fakültesi bitirmek mantıklı mı? Avantajları, maliyeti, mezuniyet sonrasında kazanacağınız ayrıcalıklar neler? Evrensel bir bakışaçısı kazanırsınız. Hukuk üniversiteleri maliyeti oldukça ekonomiktir. Mavi diploma ile kazanacağınız statü size Avrupa kapılarını açacaktır. Çalıştığımız üniversitelerde hukuk eğitimi almak demek, uygun harç rakamları ve yaşam giderleri ile öğrenci olmak demektir. Yönlendirmelerimizle burs ve kredi olanaklarından haberdar olacaksınız. Part time ve full time çalışmak da sahip olacağınız bir diğer kolaylıktır.

Yurtdışında Hukuk Okumak Mantıklı mı?

Yurtdışında hukuk okumak mantıklı mı sorusu kariyer ufku geniş insanların soracağı bir husus değildir. Eğitimi ülke dışında almanın insana katacağı fikri ve kültür ufkunun kişilik ve meslek gelişimine katkısı çoktur. Faklı ülke hukuk sistemlerinin bilmeniz size çok geniş ve sağlıklı bir değerlendirme yetisi katacaktır. Kültür görmek başka coğrafyaları tanımak dil çeşitliliğine birebir şahit olmak öğretici ve eğlencelidir. Eğitim sürecinizi sıkıcılıktan ve monotonluktan kurtaracaksınız. Eğlenceli bir üniversite hayatının yanında diğer ülke hukukunu farklılıkların nereden kaynaklandığını ve gerekliliğini küresel bir gözle değerlendirecek ufkunuz olacak. Mesleki yeterliliğe ek olarak diplomanızın uluslararası geçerliliği kariyerinize büyük bir pozitif ivme kazandıracaktır. Mesleğinize rakiplerinizden 1-0 önde başlayacaksınız. Tüm bu açıklamalar sonunda “yurtdışında hukuk okunur mu?” sorusunun cevabını size bırakıyoruz.

Yurtdışında Hukuk Okumak Zor mu?

Yurtdışında hukuk eğitiminde öğrencilerin hocaları ile yakından iletişim kurmasına, bu sayede, her detayda öğrencilerin yanında olmaya önem verilmektedir. Modern kampüslerde, kütüphane ve önemli kaynak eserlerden sınırsız şekilde yararlanarak, kendinize güvenen şekilde meslek eğitiminizi alabilirsiniz. “Okumak zor mu?” belirsizliğinin cevabı aslında şahsi çabalarınızda saklı. Çok da zorlanmayacağınız akademik eğitimi kişisel çabalarınızla parlak bir kariyer basamağına dönüştürebilirsiniz. 

Türkçe Hukuk Eğitimi Veren Üniversitelerin Hukuk Fakülteleri Var mı?

Türkçe hukuk eğitimi veren üniversitelerin fakülteleri eğitim politikasına göre değişmektedir. Hangi ülkede Türkçe destekli hukuk eğitimi olduğunu danışmanlarımıza sorarak öğrenmeniz gerekmektedir. Çünkü ülke ve üniversiteler müfredatlarını sürekli güncellemektedir. Yurtdışında Türkçe hukuk okumak için gerekli şartlar ve belgeler için de irtibata geçiniz.

Hukuk Yurtdışı Yüksek Lisans ve Doktora

Hukuk programları yüksek lisans ve doktora derecesinde ülke dışında okumak mümkündür. Spor hukuku, uluslararası hukuk gibi spesifik alanlarda master yapacağınız üniversite fakülteleri vardır. Hukuk stajını bitirip mesleğinize başladıktan sonra ya da öncesinde master ve doktora programlarına başvurabilirsiniz.

Puanla
[OY: 5 Ortalama: 4]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1