Askerlik Erteleme Başvurusu

Tecil Nasıl Yapılır?

Askerlik erteleme kişinin içinde bulunduğu duruma göre değerlendirilir. Ülkemizde 20 yaşına gelen erkek bireyler askere gitmekle yükümlüdür. Ancak kimi durumlarda askere gitme zamanlarında değişiklik olabilir. Belirlenen askerlik tecil sebepleriyle kişinin askerlik tehir sebebi uyum gösteriyorsa, tecil yani erteleme hakkı kullanılabilir. Bu durumda yapılacak ertelemelerin de bir süresi vardır. Askere gitmeye engel bir durum yoksa yapılan ertelemelerin süresinin bitiminde kişi askere gitmek zorunda kalır. Askerliğinizi ertelemeniz için askerlik erteleme başvurusu yapmanız gerekir. Yapacağınız başvur neticesiyle askerliğinizin ertelenip ertelenemeyeceğine karar verilir.

Askerlik Erteleme Şartları

bazen kişinin kendisi tarafından bazen de bulunduğu yerdeki görevliler tarafından yapılır. Aslında başkası tarafından yapılan başvuru durumu eğitim sebebiyledir. Örneğin, kişi bir üniversite okumaya karar verdiyse ve okuyacağı bir bölüm kazandıysa okula kayıt yaptırır. Okula yapılan kayıttan sonra okuldan Savunma Bakanlığı’na bir yazı gönderilir. Bu yazı da sizlerin okulda eğitim gördüğünüz belirtilir ve askerlik erteleme işlemleri yapılması için bilgi verilir. Bu durumda okuldan mezun olup olmama durumunuza göre askerliğiniz ertelenir.

Eğitim sebebiyle askerlik erteleme yaş sınırı 29’dur. 29 yaşına kadar okulunuz bitmediği halde askerliğinizi erteletebilirsiniz. Ancak okulunuzu 29 yaşından önce bitirirseniz, erteleme işlemleri için tekrar askerlik şubelerine gitmeniz gerekir. Mezuniyet bilgisini askerlik şubelerine vermeniz sizler için önemli bir husustur. Eğer mezun olduğunuz bilgisini askerlik şubelerine iletmezseniz cezai yaptırımlara maruz kalabilirsiniz. Mezun olduktan sonra kişi 2 yıllık tecil hakkını da dilerse kullanabilir.

Açık öğretim ya da örgün eğitim askerlik tecil şartları bakımından birbirinden ayrılmazlar. Yine yüksek lisans ve doktora yapan kişiler de askerliklerini erteletme hakkına sahiptir. Bu kişilerinde erteleme için yaş sınırı bulunmaktadır. Bu kişiler de 35 yaşına kadar askerliklerini erteleyebilirler. Askerlik erteleme sağlık sebepleri için de uygulanabilir. Kişinin sağlığı o an için askere gitmesine engel bir durum teşkil ediyorsa belirli sürelerle askerlik ertelemesinde bulunabilir. Askerlik tecili yapacak olan kişi hasta olduğunu belirtmek zorundadır. Sağlık sebebiyle askere gidemeyecek olan kişiler öncelikle askeri hastanelerde muayene edilir. Sonrasında kurul kararınca erteleme işlemleri uygulanır. Bu hastalık zamanla ve belirli tedaviyle geçecekse 1 yıl süreyle erteleme işlemleri uygulanır.

Erteleme Nasıl Yapılır?

için sizlerden bazı belgeler talep ederler. Bu belgeleri eksiksiz bir biçimde toparlamanız önemlidir. Tecil işlemleri için, nüfus cüzdanınızın aslı ile birlikte 4 adet fotokopisi, diplomanızın aslı ile birlikte 4 adet fotokopisi yine eğer ehliyetiniz varsa sizlerden aslı ile birlikte 2 adet fotokopisi istenir. Ayrıca sizlerden vesikalık fotoğraf talep ederler ve yanınızda en az 3 tane vesikalık fotoğraf bulundurmanız gerekir. Tecil işlemleri için gideceğiniz askerlik şubelerinde sizlere formlar verilebilir ve bunları doldurmanız istenebilir. Sağlık sebebiyle erteleme işlemleri yapılacaksa muayene sonucu kurulun vereceği karar önemlidir. Kurul sizler adına bir rapor çıkarabilir ve sizler de bu şekilde tecil işlemleri yapabilirsiniz.

askerlik erteleme şartları

#askerlikertelemeişlemleri  #askerliknasılertelenir

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1