Yeni Dünyayı Yaratın

Geleceğin Yaşam Alanlarını Siz İnşa Edin

Geleceğin Yaşam Alanlarını Siz İnşa Edin. İnşaat Mühendisi olmak isteyen öğrenciler yurtdışında eğitimi tercih ediyor. Herhangi bir sınav şartının aranmadığı birçok ülkede dilediğiniz bölümde eğitim alabilmektesiniz. Farklı kültürlerle bir arada yaşayabilmeyi öğrenebilmek herkese fayda sağlamaktadır. Öğrenciler aynı konuda farklı bakış açıları geliştirebilmekte, daha hızlı problem çözebilmekte, daha fazla tecrübe edinebilmekte ve tüm bunlara bağlı olarak daha hızlı iş bulabilme potansiyeline sahip olabilmektedirler. Daha iyi bir gelecek, daha prestijli bir kariyer ve Avrupa’da yaşama fırsatları için yurtdışında eğitim son derece önemlidir.

Hepimiz daha küçük yaşlarda ne olacağımıza dair bir fikre sahip oluruz. Eğitimimizde de fark yaratmak isteriz. Çünkü başarılı olabilmek için kendi alanımız ile ilgili daha derin çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekmektedir. İnşaat mühendisliği mezunu olmak iyi bir gelir elde etmek ve daha da önemlisi gerçekleştirdiğimiz projelerle adımızdan bahsettirebilmek için yeterli değildir. Aldığımız eğitimin bizi ne derece donanımlı hale getirdiği bizim mesleki yaşantımızın geri kalanını belirleyecektir. Peki, yurtdışı eğitimle ilgili en çok merak edilen sorunun cevabı nedir?  Yani, diplomamızı aldıktan sonra Türkiye’de mesleğimizi icra edebilir miyiz? Yurtdışında YÖK tarafından tanınan üniversitelerde eğitim alan öğrenciler mezun olduktan sonra

Yurtdışında İnşaat Mühendisliği YÖK Diploma Denkliği sağlayabilmektedirler. Denklik alan öğrenciler ülkemizde çalışabilmektedirler. YÖK, yurtdışı eğitim diploma denklik yönetmeliklerine uygun olarak öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini tespit etmektedir. Türkiye’de inşaat mühendisliği eğitimini başarı ile bitirmiş bir öğrencinin asgari bilgi donanımına sahip olması beklenmektedir.

Yurtdışında İnşaat mühendisliği eğitimi alabileceğiniz birçok okul bulunmaktadır. Hatta bunların bir kısmı dünya sıralamasında yer almaktadırlar. Bu üniversiteler Europass mavi diploma vermektedirler. Bu diplomaya sahip olan öğrenciler Avrupa’da 48 farklı ülkede eğitimine devam edebilmekte ya da mezun olduktan sonra çalışabilmektedirler.

Yurtdışında İnşaat Mühendisliği YÖK Diploma Denkliği sağlamak için mezun olduktan sonra Yükseköğretim kuruluna başvurmanız gerekmektedir. Başvurudan sonra sizden diploma, transkript gibi belgeler talep edeceklerdir. Bu belgeleri inceleyecek ve Türkiye’de ki inşaat fakültelerinin müfredatları ile karşılaştırma yaparak eksik kalan dersler tespit edilecektir. Bu eksik dersler Türkiye’de bulunan devlet ya da özel üniversitelerde özel öğrenci statüsünde alınabilecektir.

Yurtdışında İnşaat Mühendisliği YÖK Diploma Denkliği fark derslerinin alınması ile sağlanabileceği gibi mesleki bir sınav da gerektirebilmektedir. Öğrenciye kendi alanı ile ilgili soruların sorulduğu ve test şeklinde yapılan sınav neticesinde denklik aşaması tamamlanmış olacaktır. Sınav olacak diye kesin bir yargıya varılmamalıdır. Bu tamamen YÖK denklik inceleme sonucunda bireysel olarak verilecek karara bağlıdır.

Geleceğinizin daha parlak olması için hayallerinize doğru harekete geçmeli ve sizlerde yurtdışında eğitim fırsatlarını değerlendirmelisiniz. Daha iyi bir gelecek; stressiz, kaygısız bir yaşam için sende hedefine doğru hızla ilerleyebileceğin adımları hızlıca atmalı ve gecikmeden öğrencilerimiz arasında ki yerinizi almalısınız.

Geleceğin Yaşam Alanlarını Siz İnşa Edin

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1