Pasaport Ücretleri – Öğrenci için

Öğrenci pasaport masrafları

Öğrenci Pasaport Masrafları

Öğrenci pasaport masrafları öğrencileri ne denli zorlamaktadır? Günümüzde artık öğrenciler sadece bulunduğu ülkenin eğitimi ile yetinmemektedir. Yurtdışında başka ülkelerin eğitim sistemi ile kendi eğitimlerinin üzerine eklemeler yapmaktadır. Yurtdışında. Dünya standartlarında eğitim görmek herkesin isteyebileceği bir durumdur. Bu sebeple öğrenci pasaport alımlarında da artış olmaktadır. Elbette öğrenci pasaportu almak için sadece eğitim amaçlı kullanacağınızı bildirmenize gerek yoktur. Dilediğiniz sebeple yurtdışına çıkabilir ve bu pasaportu kullanabilirsiniz. Bunun için sizlere herhangi bir kısıt getirilmemiştir.

Öğrenci pasaport masrafları artık eskisi gibi maddi açıdan bizleri zorlamamaktadır. Yapılan yeni uygulamalar sayesinde artık kolaylıkla öğrenci pasaportu almamız mümkündür. Tek yapmanız gereken pasaport başvurusu yapmaktır. Öğrencilere verilen pasaporta harçsız öğrenci pasaportu adı verilmektedir. Bu pasaportun sadece isim olarak farklılığı bulunmaktadır. Herkese verilen bordo pasaport öğrencilere harçsız öğrenci pasaportu adı altında verilmektedir. Bu pasaportu almanız için öğrenci olmanız baş şartlar arasında yer almaktadır. Sadece öğrenci olmak bu pasaport için yeterli değildir. Öğrenciliğin yanı sıra 25 yaşını aşmamış olmanız da bu konuda oldukça önemlidir. Pasaportu alabilmeniz için öncelikle Nüfus Müdürlükleri’nden randevu almanız gerekmektedir. Bu randevuyu isterseniz internet üzerinden isterseniz de ALO 199 numaralı telefon hattından alabilirsiniz. Randevu tarihiniz sadece size uygun olarak verilmeyecektir. Kurumun yoğunluğuna göre kendilerine de en uygun randevu gününü ve saatini sizlerle paylaşacaklarıdır.  Randevu zamanınız geldiğinde yanınızda bazı evraklar bulundurmanız gereklidir. Bu evrakların eksik olması halinde pasaport çıkarma işlemleriniz sekteye uğrayacaktır. O nedenle sizden istenilen belgeleri eksiksiz bir biçimde toparlamanız zaman kaybetmemeniz açısından da oldukça önemlidir. Bu belgeler arasında en önemlisi sizin öğrenci olduğunuzu kanıtlayacak öğrenci belgesidir. Öğrenci belgesini e-devlet üzerinden ya da okuduğunuz okuldan alabilirsiniz. Bu belgenin imzalı olması çok önemlidir. Eğitim gördüğünüz kurumda imzalatabilirsiniz. Bunun yanı sıra nüfus cüzdanınızın aslı ile birlikte 2 adet biometrik fotoğraf götürmeniz gerekir. Eğer önceden aldığınız pasaport mevcutsa bunu da yetkililere teslim etmeniz gerekir.

Öğrenci pasaport masrafları içerisinde sadece defter bedeli bulunmaktadır. 133.00 TL olan defter bedelini anlaşmalı bankalara yatırmanız ve dekontunu randevu gününüzde diğer evraklarınızla birlikte vermelisiniz. Herhangi bir harç yatırmanıza gerek yoktur. Öğrenciler harç bedellerinden muaf tutulmaktadır. Zaten bu sebeple öğrencilerin aldığı pasaporta harçsız öğrenci pasaportu denilmektedir. Belgelerinizi verdikten sonra pasaport başvurunuz tamamlanmış demektir. Sonrasında pasaportunuzun sizlere teslim edilmesini bekleyebilirsiniz. Pasaport süreniz 25 yaşını aşmayacak şekilde belirlenmektedir. Siz fazla isteseniz bile görevliler bu süreyi aşmayacak şekilde pasaport sürenizi belirleyecektir. Örneğin 21 yaşındaysanız ve öğrenci pasaportu almak için başvuru yapıyorsanız sizlere 4 yıl süreli pasaport verilecektir. Sonrasında dilerseniz yine pasaport alabilirsiniz ancak 25 yaşını geçtiğiniz için alacağınız pasaport öğrenci pasaportu olmayacaktır. Bu sebeple harç bedellerini anlaşmalı bankalara yatırıp pasaport başvurusu yapabileceksiniz.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1