Yurtdışı Sağlık İşlemleri

Üniversite Rehberi

kişileri son derece ilgilendiren bir konudur. Özellikle bulunduğu ülkeden başka bir ülkeye giden kişiler sağlıkla alakalı bir problem yaşadığında ne yapması gerektiğini ya da nereye başvurması gerektiğini iyi bir şekilde öğrenmelidir. Ülkelerin izlediği farklı sağlık hizmetleri yolu bulunmaktadır. Ve bu yollar her ülkede aynı değildir. Sizlerin kendi ülkesinde yaptığı sigorta işlemleri kimi ülkelerde geçerli sayılmamaktadır ve bu kişilere ağır maliyet olarak dönmektedir. Herhangi bir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanmak pek mümkün değildir. Bunun için ülkemizle anlaşması bulunan bir ülke konumunda bulunmak çok önemlidir. Yine aynı şekilde yurtdışından ülkemize gelen kişiler için de bu husus oldukça önemlidir. Herkes yurtdışı sağlık hizmetleri konusunda az çok bir çekinceye sahiptir. Bu çekince haklı olarak uygulanan prosedürlere bağlıdır. Rahatsızlanan kişiler çok zor şartlarda tedavi edilmektedir. Ya da zorunlu olarak tedavi için belirli masrafları karşılamak zorunda kalmaktadır.

Yurt Dışı Sağlık İşlemleri Nasıl Yapılır?

yararlanacak kişiye kimi durumlarda zorluk çıkarabilmektedir. Özellikle devlet hastaneleri bu konuda daha sıkıdır. Özel hastanelerde paranız ile tedavi edilmeniz daha kolaydır. Ancak bu bedel de sizleri belki zorlayacak nitelikte olacaktır. Bu yüzden yurtdışı planı bulunan kişiler gideceği ülkenin kendi ülkesi ile sağlık sigortası anlaşması bulunup bulunmadığını öğrenmelidir. Sonrasında bu duruma hazırlıksız yakalanmamak için gerekli tedbirleri almaları gerekir. Her ülkenin kendi sağlık sistemi bulunmaktadır. Bu sebeple yabancıların tedavisinde de farklı yollar izleyerek katkıda bulunurlar. Ülkemizle 28 ülkenin sosyal güvenlik anlaşması bulunmaktadır ve bu anlaşmalar hala devam etmektedir. Bu ülkeler arasında Almanya, Belçika, Hollanda, KKTC, Fransa, Romanya, Makedonya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk, Sırbistan, Lüksemburg, İtalya, Hırvatistan, Karadağ, Avusturya bulunmaktadır. Ancak bu ülkelerden Azerbaycan ve Arnavutluk mevzuatlardan doğan sıkıntılar sebebi ile sözleşmede yer alan sağlık sigortası işlemlerini uygulamamaktadır. Yine İtalya da idari anlaşmalar sebebi ile bu hükümleri yerine getirmemektedir. Bu ülkelerde sağlık sigortalarından yararlanmak için çalışmak için ya da öğrencilik sebebi ile orada bulunmanız gerekir. Ayrıca bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerinde bu haklardan yararlanmasında sakınca yoktur. Ancak kendi ülkenizde bu kapsam içerisinde yer almanız gerekmektedir. Bunlara ek olarak turistik sebeple yurtdışındaysanız ya da daimi olarak orada yaşıyorsanız ya da tedavi amaçlı yurtdışına gittiyseniz bu süre boyunca tedavi işlemlerinden faydalanmanız mümkündür.

Yurtdışı sağlık işlemleri

için YUPASS numarası da gerekebilmektedir. Ayrıca dilerseniz seyahatlerinizden önce kendiniz bir sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Gideceğiniz ülkede herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamak için gerekli önlemleri almanız gerekmektedir. Ayrıca tüm bu hizmetlerden yararlanmanız için ülkenizde sigortalı olduğunuzu gösteren belgeleri de yurtdışına çıkmadan önce edinmeniz gerekmektedir. Sizlerden bu belgeler istendiği zaman kurum ya da kuruluşlara göstermeniz gerekmektedir. Sağlık işlemleri kişileri zorlayıcı yapıya sahip olabilir. Ancak iyi araştırılırsa yurtdışına çıkmadan önce gerekli tüm önlemler alınabilir.

#yurtdışısağlıkhizmetleri #yurtdışındasağlıksigortası #sağlıksigortası #sağlıksigortasıücretleri

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1