Romanya Köstence Ovidius Üniversitesi

Kapsamlı bir eğitim ile mesleki anlamda güneş gibi parlayabilirsiniz. Köstence Ovidius Üniversitesi kendinizi en iyi şekilde geliştirebilmeniz için gerekli potansiyele sahip olmanıza yardımcı oluyor. Böylece ufkunuzu yurtdışında daha da genişletebilme fırsatı elde ediyorsunuz.

Romanya’da Eğitim

Romanya Köstence Ovidius Üniversitesi

Ovidius’un dönüşüm konulu şiiri Metamorfoz’da şair, doğal şeylerin bile belirli koşullara maruz kaldıklarında nasıl dönüştüklerini gösterme mücadelesini üstlenir. Ovid’e göre, bu koşullar olumlu ya da olumsuz olabilir ve yararlı ya da zararlı dönüşümler üretebilir. Sonuç olarak, Ovidius’un şiiri, zamansız ve değişmez olarak kabul edilen doğanın bile dış etkilerle nasıl dönüştürülebileceğinin hesabını verir.

Bu kavramı açıklamak için Ovid, Metamorfozlar’ın önsözünde transveksiyon kavramını tanıtıyor. Burada bir aracın insanları bir yerden başka bir yere taşıma yeteneğine atıfta bulunur ve şiirsel anlatımının okurlarını doğal dünyadan doğaüstü olana taşıyarak aynı şeyi yaptığını açıklar. Esasen Ovid, çalışmalarını okuyucuları bilinenden bilinmeyene, geçici dünyadan ölümsüz dünyaya taşımak için bir araç olarak görüyor. Elverişsiz koşullara maruz kaldığında doğanın nasıl dönüştüğünü inceleyerek, okuyucularının zamansal dünyamızın bile bizi sonsuz gerçeğe ve bilgeliğe götürebileceğini anlamalarına yardımcı olur.

Ovid, doğanın güzelliğini edebi biçimde gerçek hayattaki güzelliğiyle karşılaştırır. Şiirinin birinci kitabında, bir kuşun uçuşundan çocuklarını yutan Satürn’e kadar çeşitli doğal olayları anlatıyor. Bu olaylar, doğanın belirli koşullara tabi tutulduğunda nasıl hem güzel hem de korkunç olabileceğini göstermektedir. Ayrıca, doğal dünyanın Tufan’dan önceki mükemmelliğini, Tufan sonrası kargaşasıyla karşılaştırır ve doğanın bile olumsuz etkilerle değişebileceğini gösterir. Edebiyat ve yaşam arasındaki bu karşılaştırma sayesinde Ovid, okuyucularını yalnızca gözlemlemeye değil, aynı zamanda doğadaki şeylerin olumsuz bir mercekten bakıldığında nasıl güzel göründüğünü anlamaya da teşvik ediyor.

Metamorfozların üçüncü kitabında Oivd, Flora hakkında ahlaki bir hikaye anlatıyor. ve Chaerestrotus’un ona ve diğer iki ata nasıl kötü davrandığını. Flora, Chaerestrotus’un üzerine bir kova soğuk su fırlattığını gördükten sonra zalim efendisinden kaçtı. Daha sonra, Flora kendini Chaerestrotat’ın köpeklerinden ve tuzaklarındaki avcılardan kaçmak zorunda kaldığı bir konumda buldu. Sonunda, hayvanların elindeki eziyete rağmen, Flora sonunda kendi et iştahını yendi ve Chaerestrotat’ın nezaketine geri döndü. İnsanı hayvanlarla karşılaştırmak, insanın doğayla aynı dönüşümlere tabi olduğunu açıkça ortaya koymaktadır; o da başkalarının elinde zulme maruz kalabilir veya bu zulmün üstesinden gelebilir ve erdemli davranışlarla kurtuluşa ulaşabilir.

Sonuç olarak, Ovidius, okuyucularının yaşam anlayışını edebiyatla karşılaştırarak zenginleştirir – doğa, doğaya tabidir. tıpkı edebiyatın yapabileceği gibi dönüştürülebilir etkiler. Her ikisi de estetik çekiciliğini artıran veya azaltan değişken koşullara tabidir. İnsan karşılaştırılabilir koşullara tabi olduğundan ve hayvanlarla -esneklik ve öz-farkındalık gibi- nitelikleri paylaştığından, Flora gibi erdemli bir davranışla hem bu hayatta hem de ölümden sonraki bir hayatta kurtuluş bulabilir.

Galeri

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1