Bordo Pasaport Alma Şartları

Umuma Mahsus Pasaport Nasıl Alınır?

Yurt dışına çıkmak için en çok kullanılan pasaportlardan biri Bordo pasaport kaç yıllık ya da umuma mahsus pasaportu olarak bilinen pasaport çeşididir. Bordo pasaport sahibi olma şartları nelerdir? Yeşil pasaportaise belirli kamu görevlilerinin, 1, 2 ve 3. derecelerden devlet memurları, TBMM üyeleri, il ve ilçe belediye başkanlarına ve diğer belirli memurlara verilmektedir. 18 Yaşından küçüklerin ise pasaport alabilmeleri için velilerinden alacakları  vekalet belgesine ihtiyaçları vardır.

Günümüzde her insanın hayali olan yurt dışı seyahatleri kolaylıkla sağlanmaktadır. İnsanlar eğitimlerini geliştirmek adına, daha iyi bir eğitim alma isteğiyle yurt dışına çıkış yapmak isteyebilir. Bunun yanı sıra farklı kültürlere tanıklık edip gittiği bölgenin yaşam biçimini gözlemlemek isteyebilir. Kendisinden uzakta yaşayan tanıdıklarını yaşadıkları yerlerde görmek isteyebilir. Bu isteklerin engellenmesi için herhangi bir neden yoktur. Kişi ne şekilde olursa olsun eğer yurt dışına çıkmak istiyorsa bunu gerçekleştirebilir. Hayatında herhangi bir suça bulaşmamış ve yurt dışına çıkış yasağı konmamış kişiler diledikleri gibi yurt dışına giriş çıkış yapma özgürlüğüne sahiptir. Hepimiz farklı bakış açılarıyla tanışmak, farklı kültürlerden olan insanlarla dostluk kurmak isteriz. Bu kapsamda bizlere eşlik edecek belge de pasaporttur. Hangi tür pasaport kullanıyorsanız ona göre başvuruda bulunmanız gerekir. Yani eğer bordo pasaport kullanıyorsanız, bordo pasaport alma şartları adı altında araştırma yapmanız gerekir. Bordo pasaport değil de yeşil pasaport hakkını sahipseniz, yeşil pasaport için araştırma yapmanız gerekir.

Bordo Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport alma şartlarından bahsedecek olursak, bordo pasaport alma şartları emin olun ki bizleri asla zorlayacak nitelikte değildir. Çok karmaşık gibi görünse de bu durum sandığımız kadar çetrefilli yollardan geçmemektedir. Yapacağınız tek şey hangi pasaport türünü kullanıyorsanız o pasaport türünde kurumun istedikleri belgeleri toparlamaktır. Bordo pasaportlar yapılan düzenlemeyle beraber 2018 Nisan ayından itibaren Nüfus Müdürlükleri’nden alınmaktadır. Bu yeşil pasaport için de geçerlidir. Öncelikle bordo pasaport almak için Nüfus Müdürlüğü’nden randevu almanız gerekir. Verilen randevu günü ve saatine kadar sizlerden istenilen belgeleri toparlamanız gerekir. Sizlerden istenilen belgeleri hiçbir eksik olmadan toparlamanız gerekir. Aksi halde işlemleriniz sekteye uğrar ve zaman kaybı yaşarsınız. Randevu aldıktan sonra belgelerinizi eksiksiz toparladıysanız, size verilen randevu saatinde belgelerinizi işlem yapacağınız Nüfus Müdürlüğü’ne vermeniz gerekir. Bu belgeler, 2 adet biometrik fotoğraf, nüfus cüzdanınızın aslı eğer önceden aldığınız pasaportunuz varsa eski pasaportunuz ve yatırdığınız pasaport harç ve defter bedeli dekontu. Tc emekli sandığı emekli olduktan sonra 18 yaşından küçüklere yaş sınırı tbmm eski üyelerine pasaport kimlere verilir?

Pasaport Harçları

Bordo pasaport için harç bedelleri pasaportunuzun kullanım süresine göre değişmektedir. 2019 yılının pasaport harçları şu şekilde belirlenmiştir. 1 yıllık 248,26 TL, 2 yıllık 405,00 TL, 3 yıllık 575,00 TL,  4 ila 10 yıllık 811,00 TL’dir. Bu harç bedellerini pasaportunuzun süresinin ne kadar olacağına göre yatırabilirsiniz. Yatıracağınız pasaport harcı ek olarak 2019 yılı için belirlenen 133,00 TL defter bedelini de yatırmanız gerekir. İsterseniz geçici pasaport alabilirsiniz.

Bordo pasaport alacak kişi eğer öğrenci ise bordo pasaport alma şartları o öğrenciler için birtakım değişiklikler gösterir. Pasaportu alacak kişi öğrenci ve 25 yaş altındaysa pasaport harç bedelini yatırmaktan muaf tutulur. Yalnızca defter bedeli yatırıp onun dekontunu alır. Ayrıca başvuru sırasında okulunda imzalatacağı öğrenci belgesini de yanında götürmelidir. Tüm bu belgeler toparlanıp başvurunuz yapıldığında 3-5 günde pasaportunuz elinizde olur.

Bordo Pasaport

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1