Vize Alınması

Yurtdışı Belgeleri

Yurtdışında eğitim almak için şüphesiz ki en önemli adımlardan biri vize alınması işlemleridir. Vize almak için birçok temel belgenin temini ve eksiksiz şekilde yetkili makama sunulması gerekmektedir. Sunulacak makamlar, eğitim görülecek ülkenin elçiliği ya da konsolosluğudur.

Vize alınması işlemleri yaklaşık olarak 6 hafta ile 8 hafta arasında sürmektedir. Bu süre başvuruların kurum tarafından cevaplanması süresidir. Önerimiz, en az on hafta kadar bir süre öncesinde belgelerinizin hazırlanması ve başvuruların yapılmasıdır. Öğrenci danışmanlarımızla görüştüğünüzde, sizlere başvuru süresi ve belgelerin hazırlanması noktasında gerekli tüm yardımı yapacaktır. Vize alınmasında belgelerin temini zor gibi gelebilir, ancak sistematik şekilde yapmanız durumunda kesinlikle zor olmadığını göreceksiniz.

Vize alınması için elbette birtakım resmi belgelerin ve izin belgelerinin alınması gerekmektedir. Başvuru yaptığınızda, bir ya da birkaç belgenin eksik olması nedeniyle başvurunuz reddedilirse, hemen gerekli eksikliği giderip yeniden başvurunuzu yapabilirsiniz. İstenen belgeler ülkelere göre değişmekle birlikte, temel belgelerin tümü tüm ülkeler tarafından istenmektedir. Çalışma ve gelir belgeleri, kimlik ve eğitim belgelerinin temin edilmesi gerekmektedir. Kişinin kimlik bilgilerine ilişkin olarak, istenilen ebatlarda fotoğraf ve pasaport aslı ile ilk sayfasının fotokopisinin çekilmesi gerekmektedir. Aile nüfus kaydı belgesi, savcılık makamından alınacak sabıka aydı da eklenmelidir.

Vize formu başvuru dilekçesidir ve kişinin bunu eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir. Vize harcı da ülkeden ülkeye değişmektedir. Avrupa Birliği ülkeleri için de Schengen vizesi olarak belirli rakamdadır. Bunun da eksiksiz olarak yatırılması gerekmektedir. Öğrenci vizesi için eğitim belgelerinin eksiksiz şekilde sunulması çok önemlidir. Lise diploması ve transkript alınmalıdır. Varsa hocalardan alınacak referans yazılarının da eklenmesi yerinde olur. Halen öğrenci ilen başvuran öğrencilerimizin ise okuldan alacakları yazıyı sunmaları gerekir. Öğrencilerin eğitim alacakları okullarından kabul belgelerini de başvuru evrakına eklemeleri lazımdır.

Mali durumu gösteren belgelerin sunulması da önemlidir. Hem kendinize, hem de ailenize ait, çalışma kayıtları ya da işyeri sahibi ise işyeri kayıtları sunulmalıdır. Banka hesap kayıtları, taşınmaz ve araç kayıtlarını gösteren belgeler sunulur. Erkek olan öğrencilerin askerlik belgelerini sunmaları da önemlidir. Medeni durumu evli olan öğrencilerin ise evlilik cüzdanları sunmaları gerekmektedir. Yurtdışında 18 yaşından küçük öğrencilerin de vize için başvurusu söz konusu olabilir. Bu durumda, aileden alınan bir izin belgesinin ibrazı gerekmektedir. Öğrenci vizesi alınmasında, Avrupa Birliği ülkeleri için sağlık sigortası yapılması ve buna ilişkin belgenin sunulması da önem taşımaktadır. Bu belgelerin temini ile işlemlerinizin yapılması için kuruma başvurabilirsiniz. Öğrenci danışmanlarımızın desteği ile hazırlık aşamasının kesinlikle zor olmadığını ve işlemlerinizin zorlanmadan kabul edileceğini göreceksiniz. Yeni bir kurumda ve nezih bir ülkede, hayalini kurduğunuz eğitimi alma fırsatını yakalayacaksınız. Bu şansı mutlaka değerlendirmenizi öneririz. Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak yurtdışı süreçlerinizde her zaman yanınızdayız.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1