Yurtdışında Eğitim Zorlukları

Üniversite Rehberi

Yurtdışına giden birçok öğrenciler bulunmaktadır. Yeni bir dil öğrenmek için gidebiliyorlar veya başka bir alanda eğitim almak ya da üniversite veya liseye gitmek için de gidebiliyorlar. Yurtdışına eğitim almaya gitmek güzel, fakat bazen farklı sorunlarla da karşılaşabiliyorsunuz. Burada karşılaşabileceğiniz sorunlar ve ne tür önlemler alabileceğiniz ve sorunları çözebilmeniz için kimlere veya nerelere başvurabileceğiniz hakkında kısa bir bilgi vereceğiz. Ailenizden uzak kalmak ve farklı bir ortama girmek kolay değildir.

Yurtdışına eğitime gidenlerin karşılaştığı temel zorluklar neler?

Yurtdışında iletişim veya dil sorunu yaşayabilirsiniz. Özellikle İngilizce bilmiyorsanız, iletişim kurmakta zorlanabilirsiniz. Bunun için en azından kendinizi ifade edebileceğiniz kadar İngilizce bilmeniz önemlidir. Hatta yurtdışına çıkmadan önce biliyorsunuz ki vize almanız gerekiyor ve bunun için de vize başvurusunda bulunuyorsunuz.

Başvuru esnasında gideceğiniz ülkeye göre, ülkenin dilini bilip bilmediğiniz ve bunun yanı sıra İngilizceyi bilip bilmediğinizi sorabilirler. Bu yüzden yurtdışına gitmeden önce, nereye gidecek olursanız olun, en azından İngilizceyi az çok bilmeniz önemlidir.

Gitmeden önce kısa bir İngilizce dersi almak için de Eurostar gibi yurtdışı eğitim danışman firmalarından yardım da alabilirsiniz. Yurtdışı eğitim danışman firmaları, sizin yurtdışında geçireceğiniz zamanı en kolay ve rahat bir şekilde geçirebilmeniz için yardımcı olacaklardır. Yurtdışına eğitim almaya gittiğinizde karşılaşabileceğiniz bir başka zorluk veya sorun ise, maddiyat olabilir. Giderken bir miktar yanınızda para götürebilirsiniz, fakat kalacağınız süre için yetmeyebilir. Bu durumda ailenizden sürekli para istemeyebilirsiniz ve part-time olarak çalışmak isteyebilirsiniz.

Eğitim vizesi ile gittiğinizde için normal şartlar eğitim vizesi ile çalışmak mümkün değildir, fakat bazı ülkeler, öğrencilerin harçlıklarını alabilmeleri için eğitim vizesi ile beraber, örneğin haftada belirli bir saati doldurmayacak şekilde part-time çalışmalarına izin verebiliyor, fakat bu her ülkede geçerli değildir. Dolayısıyla hangi ülkenin bu tür izinleri olup olmadığını öğrenebilmek için yurtdışı eğitim danışmanınıza sorabilirsiniz. Yurtdışındaki bazı işletmeler öğrencilerin çalışmasına izin verebiliyor, fakat her işletme bunu istemez. Bu sebeple eğer maddi anlamda sıkıntı yaşamak istemediğiniz için eğitim alırken çalışmak isterseniz, ona göre iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Türkiye’de örneğin yeni bir kanun çıkmıştır ve Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu öğrenciler, toplamda aşağı yukarı 20 saat, yani bir günü geçmeyecek şekilde, part-time olarak öğrencilerin çalışmalarına izin verebiliyor.

Örneğin çalışacak bir yer bulmuşsa günlük 3 veya 5 saat çalışarak haftanın 4 veya 5 gününü doldurabilir veya hafta sonu 10’ar saat çalışarak 20 saatini tamamlayabilir. Bunun yanı sıra ortama alışmakta zorluk çekebilirsiniz. Bunun için de aslında dil biliyor olmanız ve girişken olmanız önemlidir. Hatta bunun yanı sıra yurtdışı eğitim danışmanlarından yardım alarak, gideceğiniz okuldan birkaç tane sizinle tanışacak ve arkadaşlık edecek öğrenci ayarlamalarını isteyebilirsiniz.

Aslında yurtdışına eğitim almaya gittiğinizde karşılaşabileceğiniz temel zorluk olarak adlandırılan zorluklar, yurtdışına eğitim almaya gittiğinizde karşılaşabileceğiniz normal sorunlardır. Bu sorunları çözebilmek için de Eurostar yurtdışı eğitim danışmanları her zaman öğrencilerin yanında olmaktadır.

#yurtdışıeğitim #yurtdışıeğitimzorlukları #yurtdışıeğitimfaydaları

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1