2018 Yılı Konsolosluk İşlemleri Ve Pasaport Harçları

Konsolosluk İşlemleri ve Pasaport Harçları 2018

2018 yılı konsolosluk işlemleri, pasaport harç ve cüzdan bedelleri ve daha birçok konuda konsolosluk online adresi üzerinden detaylı bilgi alabilmeniz mümkün olacaktır.

konusunda bilgi alabileceğiniz konsolosluk online adresimiz sizlere kısa sürede pasaport başvuru işlemini sağlayabilmeniz için randevu tarihi belirlemenize yardımcı olacaktır. Pasaport sahibi olmak isteyenler 2018 yılında geçtiğimiz yıla göre %15 daha fazla ücret ödeyerek pasaport alabilme hakkına sahip olabiliyorlar. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte pasaport ücretlerinde de 2018 yılında zam oranı belirlendi. Yeni yılın başlamasıyla vatandaşlar pasaportlarını alabilmek için yüzde 14.47 daha fazla ücret ödemek zorunda kalacaklar. Bu nedenle de yurt dışına çıkacak olan muhtemel öğrencilerin pasaportları alırken ödeyecekleri miktar yılın ilk gününden itibaren geçerli olmak üzere pasaport harç ve cüzdan bedelleri düzenlemesi ile belirlenmiştir.

2018 Pasaport Ücretleri

6 aylık süre için 137.40 TL, 1 yıl için 200.80 TL, 2 yıl için 327.80 TL, 3 yıl için 465.50 TL, 4 ile 10 yıl geçerli pasaport harç bedeli 656,10 TL harç bedeli talebinde bulunulmaktadır. Pasaport işlemlerinde defter ve harç bedelleri her yıl Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ve 492 sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı “harçlar kanunu genel tebliği 6 sayılı tarife ve değerli kağıt kanunu genel tebliği” ile resmi gazetede yayınlanmıştır. 2010 yılından itibaren hususi ve umuma mahsus veya hizmet pasaportu almak isteyen kişilerin pasaport defter bedellerini pasaport defter harç bedeli adı altında e-pasaport harç Maliye Bakanlığı’na bağlı il ve ilçenin defterdarlık müdürlüklerine ve gönderme ya da Maliye Bakanlığı sözleşmeli bulunan bankalara yatırmaları gerekmektedir.

2018 yılı konsolosluk işlemleri ve pasaport harçları anlaşmalı bankalara yatırılmaktadır. Aktifbank, Akbank, Alternatif Bank, Arap Türk Bankası, Anadolubank, Citibank, Denizbank, Fibabank, Finansbank, Garanti Bankası, Burgan Bank, ING, HBCS Bank, Kuveyttürk, Odeabank, Ziraat Bankası, Şekerbank, Turkish Bank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankası gibi anlaşmalı bankalara harç bedelini yatırmanız mümkün olacaktır. 2018 yılı konsolosluk işlemleri ve pasaport harçları konusunda konsolosluk online adresinden bilgi alabileceğiniz gibi firmamızda sizlere bu konuda hem bilgi hem de destek vermek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Online adresimiz üzerinde pasaport ve vize işlemleri ile ilgili detaylı bilgileri bulabileceğiniz gibi bu işlemleri sizin adınıza gerçekleştirmemizi de talep edebilirsiniz. Evrak eksiklikleri nedeniyle başvurularınızın geri dönmesini engellemek istiyorsanız profesyonel bir ekip tarafından bu konuda destek almanız şarttır. Aksi takdirde vize ve pasaport işlemleriniz aksayacak seyahat işlemlerinizi ertelemek zorunda kalacaksınız. Bu nedenle bu işlemlere eksiksiz ve kısa sürede tamamlamak istiyorsanız online adresimizden yardım alabilirsiniz.

2018 yılı konsolosluk işlemleri

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1