Evrak Listesi – Pasaport

Pasaport İçin Gerekli Belgeler

Pasaport İçin Gerekli Belgeler

Yurtdışına çıkmak mı istiyorsunuz? Canınızı sıkan pasaport sorununuzda size yardımcı olacak Eurostar firması ile üniversite eğitimi için yurtdışına çıkabilirsiniz.

Pasaport için gerekli belgeler toplandığı zaman pasaport başvuru işlemlerimiz daha kolay ve hızlı bir halde gerçekleşmektedir. Pasaport almak için öncelikle hangi pasaport türünü alacağınızı belirleyip sonrasında randevu alıp Nüfus Müdürlükleri’ne gitmeniz gerekir. Yeni gelen uygulamayla artık pasaportlarınızı Emniyetten değil Nüfus Müdürlükleri’nden kolayca alabileceksiniz. Sistem olarak bir değişim söz konusu değil. Yani yine randevu ve gerekli evraklarla birlikte başvuru yapmanız gerekmekte. Başvurularınızı yurtdışına çıkacağınız tarihten önce yapmanız gerekmektedir. Yaklaşan tarih yoğunluk durumunda size sıkıntı yaratabilir. Bu durumla karşı karşıya kalmamak adına belirli tedbirleri alıp ona göre bir yol izlemeniz gerekmektedir.

E-pasaportlarına biometrik pasaport, elektronik pasaport, çipli pasaport adı da verilmektedir. Pasaport sizlere yurtdışında bir kimlik olma görevindedir. Gittiğiniz herhangi bir ülkede sizlerin kim olduğunuza dair bilgileri pasaportunuzdan öğrenmektedirler. Bu bağlamda gittiğiniz ülkenin memurları kişisel bilgilerinizin yer aldığı pasaport sayfasında bulunan kodlarla tarama yapabilir. Hakkınızda bilgiye ulaşabilir.  Genelde insanların kullandığı bordo rengindeki pasaporttur. Umuma mahsus e-pasaport çıkarılabilmektedir. Umuma mahsus e-pasaport çıkarmak için öncelikle o an için bulunduğunuz İl yahut İlçe Nüfus Müdürlükleri’nden randevu almanız gerekmektedir. Sonrasında pasaport için gerekli belgeleri toplamak ve randevu aldığınız gün başvurularınızı tamamlamanız gerekmektedir. Tüm şartları yerine getirdiğinizde pasaport işlemleriniz tamamlanmış olacaktır.

Pasaport için gerekli belgeleri

toplamadan önce öncelikle randevu almamız gerekir. Daha sonra pasaport cüzdan bedelinin belirtilen bankalara ya da maliye veznelerine yatırılması ve dekontunun alınması gerekir. Dekontun fotokopi değil aslı olması lazımdır. Dekontta başvuruyu yapan şahıs kimse onun bilgisi yer almalıdır. Onun adı ve soyadı bulunmalıdır. Aksi halde işleminiz gerçekleştirilmez. Dekontta işleminizi yapan görevlinin ıslak  imzası ve şahsınızın tahsil edilmiştir ibareli kaşenin basılı olması gerekir. Daha sonra harç yatırma işlemini yapmanız gerekir aynı cüzdan bedeli yani defter bedeli gibi dekontunu almanız gerekir. Harç bedelleri alacağınız pasaportun süresine göre değişiklik göstermektedir.  Örneğin 1 yıllık alacağınız bordo pasaport ile 10 yıllık alacağınız bordo pasaport arasında harç bedelinde farklılıklar olacaktır. Sonrasında pasaportta kullanılması için 2 adet biometrik fotoğraf gerekmektedir. Bu fotoğraflar vesikalık fotoğraflardan farklı olmaktadır ve çektirdiğiniz zaman belirtmeniz gerekmektedir. Bu fotoğraflarda yüzünüz tam anlamıyla gözükmelidir yüzünüzü kapatacak herhangi bir şey kullanmamalısınız. Bu fotoğraflar güncel olmalı ve en geç 6 ay önce çekilmiş olmalıdır. Nüfus cüzdanınız gerekli belgeler arasında yer almaktadır yanınızda bulundurmalısınız. Fotokopi şeklinde değil bilhassa aslı yanınızda olmalıdır. Pasaport için parmak izinizin alınması da önemlidir ama herhangi bir durum için öncesinde parmak izi verdiyseniz parmak izi verdiğinize dair belgeyi yanınızda getirmelisiniz yoksa yeniden parmak iziniz alınacaktır. Önceden alınmış süresi dolmuş pasaportunuz varsa onu da yanınızda götürüp teslim etmelisiniz.

#pasaportgereklibelgeler #pasaportevrakları

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1