Yök Denklik

Prag Sanat Dizayn ve Mimarlık Akademisi, öğrencilerin ilgisini çeken, hem modern, hem de kaliteli eğitim sunan, seçkin bir üniversitedir. Çek Cumhuriyeti'nin mutlaka görülmesi gereken, tarih ve kültür kenti Prag'da bulunmaktadır.

Çek Cumhuriyeti'nde Eğitim

Yurtdışında Eğitim Rehberi

Prag Sanat Dizayn ve Mimarlık Akademisi, öğrencilerin ilgisini çeken, hem modern, hem de kaliteli eğitim sunan, seçkin bir üniversitedir. Çek Cumhuriyeti’nin mutlaka görülmesi gereken, tarih ve kültür kenti Prag’da bulunmaktadır. Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak, öğrencilerimiz için işbirliği içinde olduğumuz okullardan biridir.

Mimari eğitimleri veren, bu konuda uzmanlaşmış seçkin eğitmen kadrosu ile adından söz ettiren bir okuldur. Gönlünde bu alanda eğitim almak ve geniş kariyer olanakları ile çalışmak isteyen gençlerimizin kesinlikle değerlendirmesini öneririz. Okulu kuruluş tarihleri, 1885 yılına, 19i yüzyılın ikinci yarısına uzanmaktadır. 2. Dünya Savaşı ile birlikte kapanan okul, savaşın sona ermesi ile tekrar eğitim hayatına devam etmeye aşlamıştır. Bunda sonra devamlı şekilde başarılı olarak eğitim sürecini yönetmiştir.

Avrupa ve Ülkemizde Geçerli Mimari Eğitimi :

Tarihi geçmişi tartışılmaz olan üniversite, kendini modernize ederek kıtanın seçkin mimarlık akademilerinden biri haline gelmiştir. Okulun bölümleri olan, tasarım ve güzel sanatlar, mimarlık bölümü, uygulamalı sanatlar, grafik ile sanat tarihi bölümlerinde Avrupa üniversite eğitimi kriterlerine uygun eğitim verilmektedir. Öğrencilerin modern tekniklerle bezenmiş eğitiminde, aynı zamanda yeteneklerinin de ön plana çıkarılması sağlanmaktadır. Ülkemizden öğrencilerimizin bu üniversiteye bir sınav şartı olmadan kabul edildiklerini belirtelim. Yurtdışında seçkin bir üniversitede mimarlık eğitimi almak kesinlikle hayal değil ve bunu Prag Sanat Dizayn ve Mimarlık Akademisi ile gerçeğe dönüştürebilirsiniz. YÖK’ün tanıdığı bir üniversite olan kurum Prag Sanat Dizayn ve Mimarlık Akademisi YÖK denklik kriterlerin açısından da uygundur.

Okul geniş ve modern olanakları olan bir kampusa sahiptir. Çalışmaların yapılması için uygun dersliklerin yanında, yirminin üzerinde stüdyo bulunmaktadır. Bireysel stüdyo çalışmalarına, öğrencilerin mesleki anlamda kendilerine güvenlerinin sağlanması için önem verilmektedir. Kampus içinde mesleki eğitimlerin yapılması için uygun alanlar çok sayıda bulunur ve tüm öğrencilerin kullanması da mümkündür. Yurtdışından ya da yurtiçinden gelen öğrenciler arasında bir ayrım asla yapılmaz. Tüm öğrenciler ile yakından ilgilenilmektedir. Okulun binası da estetik anlamda mükemmel ve tarihi bir binadır. Böyle bir kampusta ve binada eğitim almak bile başlı başına zevktir. Prag bir öğrenci şehridir. Avrupa’nın birçok ülkesine göre ucuz bir başkenttir.

Prag Sanat Dizayn ve Mimarlık Akademisi YÖK denklik için başvurularınızı mezun olduktan sonra yapabilirsiniz. Öte yandan, okul seçimlerinizde de öğrenci danışmanlarımızdan bilgi alarak Prag Sanat Dizayn ve Mimarlık Akademisi YÖK denklik konusunda cevaplarınızı alabilirsiniz. Öğrenci danışmanlarımız okul,kayıt başvurular, öğrenci vizeleri konusunda tüm bilgileri size sunacaktır. Vize işlemleri de danışmanlarımız tarafından takip edilmektedir. Bunun gibi, denklik başvurularınızı da online olarak yaparken danışmanlarımızdan rehberlik alabilirsiniz. Okul, seçkin ve Avrupa kriterlerinde eğitimi ile denklik unsurlarını içermektedir. Online başvurularınıza diploma ve istenen diğer belgeleri eklemeyi ihmal etmeyin.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]


    Hemen Danışmanlık Alın

    Formu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    whatsapp1