Göçmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Göçmen Olarak Nasıl Kalabilirim

Göçmen Olarak Nasıl Kalabilirim?

Yurtdışında eğitim almak öğrencilerimiz için avantajlarla doludur. Sınav hazırlığı olmadan, lise diploması gibi temel bir belge ile gençlerimizin ideallerindeki fakültelere kabul edilmeleri gerçekten çok önemlidir. Hem komşu ülkelerimizde, hem Avrupa Ülkelerinde, hem de ABD ve Kanada Üniversiteleri’nde meslek eğitimlerinizi almak için seçim yapabilirsiniz. Gençlerimiz, seçtikleri ülkelerden eğitimlerini aldıktan sonra, ülkemize dönerek kariyerlerine başlama hedefinde olabilirler. Ayrıca, nasıl göçmen olarak kalabilirim sorusu da her zaman akıllarında olabilir. Göçmen olarak kalma, gençlerimizin eğitim yıllarından düşündükleri noktalardan biridir. En azından birkaç sene bu ülkede kalarak, farklı bir ülkede yaşama ve kariyere başlama deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu noktada, yani göçmen olarak kalma noktasında ülkeden ülkeye değişen uygulamalar olduğunu belirtelim. Bunları bilmek ve kalma niyeti varsa, değerlendirmelerinizi buna göre yapmak yerinde olacaktır.

ABD direk göçmen alma kanunları olan bir ülke değildir. Bu nedenle, mezun olduktan sonra göçmen olarak kalma, öncelikle gerçekten kalıcı ve iyi bir iş bulma ve öğrenci vizenizin kalıcı bir vizeye dönüştürülmesi ile söz konusu olabilir. Bundan sonra, çalışma ve oturma imkanı sunan green card çekilişine katılmak ve hak kazanmak gerekmektedir. Avustralya ve Kanada ülkede üniversite eğitimlerini alan öğrencilere iş bulmaları için ek zaman vermektedir. Bu süreyi değerlendirmeniz ve kalıcı bir iş bulmanız durumunda, ülkelerde göçmen olarak kalma noktasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Avrupa Ülkeleri arasında düzenlemeler noktasında farklılıklar bulunmaktadır. Genel anlamda Avrupa Birliği ülkeleri, gençlerin kalıcı meslekler bulduklarında oturma izni almaya, göçmenlik başvurusu yapmaya hak kazanan genel düzenlemeler sunmaktadır. Ancak, eğitim yıllarınızı değerlendirmeniz ve iş olanaklarını araştırmanız önemlidir.

Avrupa Ülkeleri arasında, Estonya, Norveç, İtalya, İsveç, Finlandiye mezun olduktan sonra gençlere iş bulmaları için süre tanımaktadır. Bu ülkelerde kalıcı bir iş bulmanız durumunda oturma izni almaya hak kazanabilirsiniz. Tamamen mezuniyet sonrasında, eğitim aldığınız ülkede kalma hedefi olan bir gençseniz, sizlere göçmen olarak kalmanın kapılarını açan düzenlemeleri olan ülkeleri seçmeniz yerinde olacaktır. Yurtdışında size önereceğimiz üniversitelerin diplomaları uluslararası anlamda ve ülkemizde, YÖK tarafından tanınan diplomalardır. Bir başka yabancı ülkede kariyerinize de başlayabilirsiniz. Öte yandan, ülkemize dönerek geçerli diplomanızla ülkemize dönerek, kamu alanında ya da özel sektörde kariyerinize başlayabilirsiniz.

Birçok seçenek sizleri beklemektedir. Göçmen olarak kalma hedefi olan gençlerimiz, eğitim yıllarında kendilerine ülke tarafından izin verilen süreler içinde yarı zamanlı çalışma olanaklarından başlayabilirler. Bundan sonra, mezun olmanıza yakın kariyer hedeflerinize devam edebilir ve iş arayabilirsiniz. İş bulmanız için size tanınan süreyi iyi değerlendirmelisiniz. Bundan sonra, göçmenlik ve oturma izni için başvurularınızı sağlıklı şekilde yapabilirsiniz. Hem ülke ve okul seçimlerinizde, hem kayıt ve vize başvurularınızda, hem de eğitim yıllarınızda size destek olacağız. Her aşamada rehberliğimizden yararlanacaksınız.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1