Pasaport Harcı Nasıl Yatırılır?

Öğrenci Pasaportu

Öğrenci Pasaportu

Öğrenci pasaportu çıkarmak isteyen öğrenciler ne yapmalılar? Pasaport harcını öğrenciler hangi bankaya yatırmalılar? Öğrenci pasaportu almak için pasaport harcı ödemenize gerek yoktur. Sadece pasaport defter bedelini ödemeniz gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunmak isteyenler ise resmi gişelere müracaat ederek başvurularını yapabilirler.

Öğrenciler kaliteli bir eğitim almak ve kendi eğitiminin üzerine eklemeler yapmak için seçecekleri ülkede seçecekleri okula gitme hakkına sahiptir. İyi bir eğitim herkesin hakkıdır. Kimi öğrenciler pasaportsuz gidilen ülkelerde eğitim görmek ister kimi öğrenciler de eğitimleri için pasaporta ihtiyaç duyarlar. Öğrencilerin yapacakları gezilerin tek amacı eğitim olmayabilir. Bir kimse ne sebeple olursa olsun yurtdışına çıkma hakkına sahiptir.

Pasaport Harcı Yatırma

Öğrenciler pasaport başvuruları yaparken öğrenci pasaport harcı yatırma konusunu oldukça merak ederler. Bu konu hakkında merak edilen her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek sizlere hem zaman kaybı yaşatmayacak hem de yararınıza olacaktır.

Öğrencilere bu konuda harika imkânlar sunulmaktadır. Yapılan çalışmalar neticesiyle öğrenciler artık pasaport alırken bir ücret ödemek zorunda kalmamaktadırlar. Harçsız öğrenci pasaportu adı verilen pasaportu harç bedeli ödemeden kolaylıkla edinmektedirler. Harçsız öğrenci pasaportu bilindiği üzere bordo pasaporttur. Yalnızca sağladığı avantaj açısından bu isimle anılmaktadır. 25 yaşını aşmayan her öğrenci harçsız öğrenci pasaportu alabilmektedir.

Hangi Bankaya Yatırılır

Bu durumda “öğrenci pasaport harcı hangi bankaya yatırılır?” şeklindeki düşüncelere kafamızda yer vermemize gerek yoktur. Yalnızca defter bedeli ve sizlerden istenilen belgeler ile öğrenci pasaportuna sahip olmanız mümkündür. Öğrenci olduğunuzu kanıtlayacak öğrenci belgesi ile nüfus cüzdanınızın aslı ve 2 adet biometrik fotoğraf ayrıca yatırdığınız defter bedelinin dekontu ile pasaport başvurunuzu yapmanız mümkündür. Pasaport başvurusu için öncelikle Nüfus Müdürlükleri’nden randevu almanız gerekmektedir. Sonrasında sizlerden istenilen belgeler ile birlikte kuruma gitmeniz gerekir.

Başvurunuzdan sonra 1 hafta ya da 10 gün içerisinde pasaportunuz tarafınıza teslim edilecektir. Harçsız öğrenci pasaportunu sizlere belirli süre ile alırsınız. Bu süre 25 yaşınızı aşmayacak şekilde hesaplanır. Eğer 23 yaşında bir öğrenciyseniz 5 yıllık öğrenci pasaportu almanız mümkün değildir. Bu sebeple yalnızca 2 yıllık pasaport süresi sizler için geçerli olacaktır. Yine 18 yaşındaki öğrenciler için de 5 yıllık öğrenci pasaportu verilmektedir. 18 yaş altındaki kişilerin dış görünüşleri sürekli değişkenlik gösterdiği için bu tarz bir yol izlenmektedir.

Pasaport Harcı

25 yaşını aşan öğrenciler harç yatırmakla mükellef olmaktadır. Öğrenci pasaport harcı yatırma konusu bu noktada önem kazanmaktadır. Harç yatırabileceğiniz bankalar Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, Finansbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Şekerbank, ING Bank, HSBC Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve daha niceleri. Yani pek çok bankaya harç bedellerini yatırmanız mümkündür. Ayrıca 25 yaşını aşmış ya da aşmamış olan kişiler defter bedellerini de bu bankalara yatırmak zorundadır. Yatırdığınız bedelin dekontunu almanız oldukça önemlidir. Bu denkontu işlemlerinizi yapan görevliye imzalatmanız da çok önemlidir. Islak imza bulunmayan dekontların kabul edilmemesi olası bir durumdur. İşlemleriniz de aksama olmaması adına sizlere verilen belgelerin ve kendi toparladığınız belgelerin eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1