Pasaport Bedelleri

Pasaport Çıkarmanın Maliyeti

Pasaport Çıkarmanın Maliyeti

bizleri belki yurtdışı gezilerine çıkma açısından zorlar. Ancak bazı maliyetler alacağınız pasaport süresi açısından sizlere uygun gelebilir. Aslında hayatta yapmaktan keyif aldığımız çoğu şeyin bizler için ufak bir şekilde bile olsa bir maliyeti bulunmaktadır. Kimi zaman bu maliyetleri görmezden geliriz kimi zaman da bütçemizi zorlamadan ikamesi olabilecek herhangi bir isteğe yöneliriz. Kişi kendisini zor durumda bırakabilecek bir harcama yapmaktan kaçınır. Bazı durumlarda bu harcamalar bizlere zorunlu kılınsa da kimi durumda hayallerimizi bir başka bahara erteleriz. Ancak yaptığımız planlarla maliyetimiz uyuşuyorsa bu durumda düşünmemiz gereken fazla bir şey kalmaz. Hemen pasaport başvurusunda bulunup, yurtdışına çıkış günümüzü bekleriz.

Pasaport çıkarmanın maliyeti

sandığımız kadar bizleri zorlayıcı nitelikte değildir. Eğer yurtdışına devamlı giriş çıkış yapılıyorsa alacağınız pasaportun süresini de o şekilde ayarlamanız sizin için daha avantajlı olabilir. Pasaportunuzu 1 yıllık yaptırdığınızda bu sürenin size yeteceğini düşünüyorsanız elbette ödeyeceğiniz tutar daha az olacaktır. Ama 10 yıl sürekli yurtdışına çıkmanızı gerektirecek bir durum varsa o halde 10 yıllık pasaport almanız gerekir.  Çünkü her yıl için 1 yıllık pasaport almak sizin açınızdan daha maliyetli olur. Pasaport almadan önce pasaport sürenize karar vermelisiniz. Sonrasında pasaport başvurusunda bulunmalısınız.

Pasaportlar artık Nüfus Müdürlükleri’nden verilmektedir. Öncelikle Nüfus Müdürlüğü’nden randevu almanız gerekir. Bunun için dilerseniz interneti dilerseniz telefonu kullanabilirsiniz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca ALO 199 numaralı hattı arayarak randevu alabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra başvuru için sizlerden bazı belgeler talep ederler. Bu belgeler nüfus cüzdanınızın aslı, 2 adet biometrik fotoğraf, eğer öğrenci pasaportu alacaksanız öğrenci belgesi, gerekli kişiler için muvafakat belgesi, eğer önceden alınmış süresi geçmiş bir pasaportunuz varsa eski pasaportunuzdur. Bu belgelere ek olarak yatırdığınız pasaport harç ve defter bedeli dekontu gereklidir.

Pasaport çıkarmanın maliyeti

harç ve defter bedeli ödemesi olarak yorumlanır. Pasaport alabilmek için her yıl Maliye Bakanlığı’nın belirlediği harç bedellerini yatırmamız gerekir. Bu harç bedelleri pasaportunuzun süresine göre değişir. 2019 pasaport harç ve defter bedelleri yeni yayımlanmıştır. Bu yıl ödeyeceğimiz harç bedelleri şu şekildedir: 1 yıllık pasaport 248,26 TL, 2 yıllık pasaport 405,00 TL, 3 yıllık pasaport 575,00 TL, 4-10 yıllık pasaport 811,00 TL.  Tüm bu pasaport harç bedellerine ek olarak belirlenen defter bedeli 133,00 TL’dir. Alacağınız pasaportun süresine göre ödeyeceğiniz harç bedeline ek olarak bu belirlenen defter bedelini de anlaşmalı bankalara yatırmak zorundasınız. Eğer pasaport alacak kişi 25 yaş altı bir öğrenci ise herhangi bir harç ödemenize gerek kalmaz. Yalnızca defter bedelini ödemeniz yeterlidir. Eğer yeşil pasaport alma hakkınız bulunuyorsa bu durumda da harç bedeli yatırmanıza gerek yoktur. Ama yine defter bedelini yatırmanız gerekir.

#pasaportücretleri #pasaportmaliyetleri  #pasaportçıkarma

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1