2018 Pasaport Ücretleri Ne Kadar?

2018’de pasaport ücreti ne kadar?

2018 pasaport ücretleri ne kadar sorusu fazlaca akıllara takılmaktadır. Pasaport yurtdışı giriş ve çıkışlarında kimlik görevi görmektedir. Pasaport alabilmek için belirli bir maliyet göze alırız. Bu maliyet pasaport sürelerine göre değişebilmektedir. Yurtdışına yapacağınız ziyaretin nedeni ne olursa olsun yanınızda pasaport bulundurmanız gerekir. Pasaport yurtdışındaki kimliğiniz görevindedir. Güvenlikle alakalı oluşabilecek her türlü aksilik için pasaport kurtarıcı nitelikte olacaktır. Yurtdışına çıkmak her bireyin hayalidir. Bu hayale ulaşmak adına birçok özveride bulunurlar. Hayatlarında bir kere dahi olsun farklı ülkeler görmek, yeni insanlar tanımak ve farklı kültürleri gözlemlemek isterler. Her bireyin yurtdışına çıkma hakkı vardır. Seyahat hakkı herkes için geçerlidir. Ne şekilde olursa olsun bu hak engellenemez. Ancak herhangi bir suça bulaşmış ve yetkililer tarafından yurtdışı yasağı konmuş kişiler yurtdışına çıkamazlar.

2018 Pasaport Harcı

Pasaport alırken ödememiz gereken ücretler bulunur. Bu ücretler pasaport harçları ve defter belleridir. Pasaportunuzu alacağınız zaman süresinin ne kadar olacağına karar vermelisiniz. Süresine karar verdiğiniz pasaport için harç yatırmanız gerekir. Her süre için harç tutarı farklıdır.  2018 pasaport ücretleri ne kadar? 2018 yılı için belirlenen harç ücretleri mevcuttur bu ücretleri şu şekilde açıklayabiliriz.  6 aylık pasaport ücreti 137,40 TL, 1 yıllık pasaport 200,80 TL, 2 yıllık pasaport 327,80 TL, 3 yıllık pasaport 465,50 TL, 4-10 Yıllık pasaport 656,00 TL. Alacağınız pasaport süresine uygun harç bedelini anlaşmalı bankalara yatırabilmekteyiz. Tüm bu harç bedellerine ek olarak belirlenmiş bir pasaport defter bedeli vardır. Alacağınız pasaportun geçerlilik süresi ne olursa olsun defter bedelini ödemek zorundasınız. 2018 yılı için belirlenen pasaport defter bedeli 108 TL’dir. Harçsız pasaport hizmetlerinden yararlanan kişiler de defter bedelini ödemek zorundadır. Örneğin harçsız öğrenci pasaportu alacak bir kişi 25 yaş altındaysa pasaport harçlarından muaf tutulur. Herhangi bir pasaport ücreti ödemesine gerek kalmaz. Ancak 108 lira olan defter bedelini yatırmak zorundadır. Aynı şekilde yeşil pasaport almaya hakkı olan bir birey de pasaport harcı yatırmak zorunda kalmaz. Bu kişiler de pasaport harcından muaf tutulur. Ancak pasaport defter bedelini her koşulda yatırmak zorunda kalırlar. Pasaport harcından muaf olmayan kişiler de pasaport harcı ile birlikte defter bedelini yatırırlar. Örneğin 1 yıllık pasaport alacak bir kişi 200,80 TL pasaport harcına ek olarak 108 TL defter bedeliyle beraber toplamda 308,80 TL ödemek zorundadır.

Pasaport alacak bir kişi 2018 pasaport ücretleri ne kadar öğrenmek durumundadır. Ayrıca anlaşmalı bankalara yatırdıkları pasaport harç ve defter bedellerinin dekontları pasaport başvurusu esnasında işlerine yarayacaktır. Bankadan alacağınız harç ve defter bedeli dekontunun bankada işleminizi yapan görevliler tarafından ıslak imzalı olacak şekilde sizlere verilmelidir. Dekontlarınızın kontrolünü yapmanız gerekir. İmza bulunmayan dekontu almanızın bir anlamı olmayacaktır.  Pasaport başvurusu esnasında bu doküman sizden istenen belgeler arasında yer alır.

2018 pasaport harcı

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1