Pasaport Alma Adımları

Pasaport Nasıl Çıkartılır?

Pasaport Nasıl Çıkartılır?

Pasaport başvurusu yapmak isteyenler ne yapması gerekmektedir? 18 Yaşından küçüklere pasaport veriliyor mu? 25 Yaşını altında olanlar için pasaport nasıl alınır? Gerekli evrakları nelerdir? Yeşil pasaport veya bordo pasaport nedir, ne için kullanılırlar? Umuma mahsus pasaportlarda geçerlilik süresi ne kadardır? Pasaport ücretleri için yeni pasaport yıl fiyatları nelerdir? Devlet memurlarına mahsus çıkarılan pasaport hangisidir, gibi sorular yurt dışına çıkmak isteyen herkes tarafından merak edilebilecek sorulardır.

Pasaport çıkartmam için maliye bakanlığının her yıl düzenlediği resmi evrak ve ücret sıralamasına dikkat etmek gerekir.

Pasaport nasıl çıkarılır? Öncelikle pasaport almak için önünüzde hukuki bir soruşturma veya yurt dışı yasağının olmaması gerekir. Bundan sonraki aşamada adım adım uygulanması gereken prosedürler yasa ile belirtilmiştir. Başvuruyu maliye bakanlığının resmi sitesinden yaptıktan sonra yapmanız gereken şey pasaport harç bedeli ve defter ücretini belirlenen bankalara yatırmaktır. Bankalardan bunun karşılığında bir dekont alacaksınız ve bu dekont üzerinde mutlaka TC bilgilerinizin yer alması gerekir. Bu dekont başvuru dosyasında randevu tarihinde istenen dosyada mutlaka bulunmalıdır.

Pasaport harç ücretleri 6 aylık süreden başlar ve 4 yıl ve üzeri süreye kadar farklı fiyat aralıkları ile karşımıza çıkar. Fiyatlar standarttır, kişiye göre veya duruma göre diye bir değişiklik asla söz konusu değildir. Pasaport sahipleri başvurusunda istenen belgelerinde başvuru dosyasında eksiksiz olarak yer alması gerekir.

Pasaport Nasıl Çıkartılır?

Pasaport nasıl çıkarılır

sorusunun tam olarak cevabı da bu dosyada mevcuttur. 2 adet biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, varsa eski pasaport, eğer TC kimlik kartınızı değiştiriyor ve daha alamadıysanız nüfus müdürlüğünün verdiği geçici kimlik belgesi de kabul edilecektir. Harç ve cüzdan bedeli makbuzu, 18 yaşın altında olanlar için veli muvafakat belgesi, harçsız pasaport talep edenler için öğrenci belgesi istenen başvuru evraklarıdır. Engelli olan çocuklar için de sağlık raporunun dosyada olması şarttır.

Pasaport nasıl çıkarılır?

Tüm bu evraklarla birlikte randevu aldığınız tarih ve saatte randevu aldığınız nüfus müdürlüğüne gidersiniz. Nüfus müdürlüğünü seçmek tamamı ile size ait. Türkiye’nin farklı şehirlerinde de bu başvuruyu yapabilirsiniz. Eğer randevu tarihinizi değiştirmek istiyorsanız bunu o günden önce yapmanız gerekecektir. Bunun için 30 gün içerisinde 3 defa değiştirme hakkı verilmektedir. Randevunun maliye bakanlığının sitesinden elektronik olarak yapılması hem zaman hem kolaylık açısından oldukça kabul gören bir hizmettir. Üstelik ilk inceleme de bu ortamda yapılmakta ve tüm bilgiler anında tanzim merkezine gönderilmektedir. 30 saniye gibi kısa sürede yapılan inceleme sonucu bir engel yoksa pasaport randevusu verilmektedir.

Pasaport olmadan yurtdışına giriş çıkı ş yapmak mümkün değildir. Bu yüzden yurtdışına çıkma amacınız ne olursa olsun pasaport almak zorunluluğu vardır. Süresi geçmiş pasaportla bu seyahati yapmak mümkün değildir. Bu yüzden pasaport almak için tüm belgelerin eksiksiz hazırlanması gerekir. Bazı durumlarda alınan pasaportun iptali de söz konusu olabilir. Pasaport almak için yasal olarak bir engelin olmaması gerekir. Kimlik sorgulama ile internet üzerinden pasaport engeli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Vizesiz gidilen ülkeler için bile pasaport alma zorunluluğu vardır. Pasaportsuz bir şekilde bir ülkeden çıkılsa bile diğer ülke bu girişi kabul etmeyecektir. Bir ülkeye gidiş için alınan pasaport diğer ülkeler için de geçerli olacaktır.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1