2019 Yeni Pasaport Bedelleri Nedir?

2019’da yeni bir pasaportun maliyeti nedir?

Pasaport sahibi olmak isteyen kişilerin pasaport işlemleri için pasaport defter ve harç bedellerini ödemeleri gerekmektedir. Pasaport ücretlerini yatırmak için Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen pasaport ve harç bedellerini öğrenmeniz gerekmektedir. 25 yaş altındaki öğrencilerin ise öğrenci pasaportu almaları mümkündür. Bu pasaportu aldığınız taktirde harçsız öğrenci pasaportu almış olursunuz. Bu pasaportta öğrencilerin harç ödemeden pasaport almaları mümkündür. Pasaport alacakalr için 2019 pasaport ücretleri ni sizler için derledik.

Yeni Pasaport Nasıl Alınır

Nasıl pasaport sahibi oluruz? Pasaport çıkarma işlemleri kafamızı karıştırabilir. Günümüzde pasaport çıkarma işlemler aslında sandığımız kadar karışık değildir. Pasaport isteyen ülkelere giriş çıkış yapabilmek için mutlaka pasaport sahibi olmamız gerekir. İlk kez pasaport çıkaran kişiler de birkaç defadan fazla pasaport çıkaran kişilerde pasaport alırken aynı maliyetle karşı karşıya kalırlar.  2019 yeni pasaport defter ve harç bedellerini belirlenmiş tutarlar üzerinden yatırılır. Bu tutarlar her yıl değişim gösterebilmektedir. Pasaport defter ve harç bedellerini Maliye Bakanlığı belirlemektedir.

Yeni 2019 Pasaport Ücretleri Harçları Nedir?

Belirlenen pasaport defter ve harç bedellerinden bazı durumlarda muaf olmak mümkündür. Bu durum alacağınız pasaport türüne de bağlı olmaktadır. Örneğin 25 yaşın altında bir öğrenciyseniz  öğrenci belgeleri ile pasaportu alabilirsiniz. Bu pasaport 25 yaş altındaki öğrencilerin harç ödemeden normal bordo pasaporttur ancak sunduğu ayrıcalık sebebiyle harçsız öğrenci pasaportu adını almaktadır. Harçsız öğrenci pasaportunda harç ödeme işlemlerinden muaf tutulursunuz. Sadece defter bedelini yatırmanız gerekir. Başka bir örnek verecek olursak yeşil pasaport alımını değerlendirebiliriz. Yeşil pasaport alma hakkına sahip biriyseniz pasaport harç bedellerinden muaf tutulursunuz. Sadece defter bedelini yatırmanız beklenir.

Pasaportunuzu Kaybederseniz

Pasaportunuz sizin kimliğinizdir. Yurtdışında en dikkat etmeniz gereken şey pasaportunuzu kaybetmemektir. Pasaportunuzu kaybettiğinizde herhangi bir suça bulaşmış olarak görülebilirsiniz. Kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi başınıza bazı dertler açabilir. Bu sebeple eğer pasaportunuzu kaybederseniz güvenlik birimlerine bildirmeniz de fayda var. Ayrıca yurtdışında pasaportunuz kaybolduysa konsolosluklara ya da büyükelçiliklere başvuru yaparak geçici pasaport alabilirsiniz. Pasaportlarımızı belirli bir süre aralığı için alırız. Yani kimi 1 yıllık pasaport alırken kimi de 10 yıllık pasaport alabilmektedir.

Pasaportunuzun süresi biterse yeni pasaport almak zorunda kalırsınız. Süresi biten pasaportlarınızı yenilemeniz gerekir. Bu durumda pasaportunuzu yeni alıyormuş gibi işlemlere tabi tutulursunuz. 2019 yeni pasaport ücretleri ise pasaportunuzu kaybettiğiniz takdirde de geçerli olacak.

2019 Yeni Harç Bedelleri

Yeni pasaport alırken de ödemeniz gereken defter ve harç bedelleri bulunmaktadır. 2019 yılı için belirli bir pasaport harç ve defter bedeli vardır. Artı olarak yeni pasaportunuzu alırken sizlerden istenilen evrakları eksiksiz bir biçimde toparlamanız gerekmektedir. Ayrıca yeni pasaportunuzu almak için randevu almanız da gerekir. Bunun için gerekli randevuyu Nüfus Müdürlüklerinden almanız gerekir. Ek olarak dilerseniz internet üzerinden dilerseniz telefon üzerinden randevu almanız mümkündür.

2019 yeni pasaport harç bedelleri, 1 yıllık pasaport 248,26 TL, 2 yıllık pasaport 405,00 TL, 3 yıllık pasaport 575,00 TL, 4 ve üzeri yıllar için 811,00 TL olarak belirlenmiştir.

Yeni 2019 Pasaport Harçları Nedir?

Pasaport bedellerinin ödemesi anlaşmalı bankalara yapılmaktadır. 2019 yeni Pasaport harç bedellerinin yanı sıra 2019 yılı için belirlenen defter bedeli de 133,00 TL’dir. Yatırdığınız ücretlerin hesap belgesini almanız oldukça önemlidir. Pasaport başvurusu sırasında bankadan aldığınız dekontlar sizlerden istenilen belgeler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte 2 adet biyometrik fotoğrafınız ve nüfus cüzdanınızın da yanınızda bulunması gerekir.  Bunlara ek olarak eski pasaportlarınızı da yanınızda götürmeniz ve sizinle ilgilenen görevliye diğer belgelerle birlikte iade etmeniz gerekmektedir.

2019 pasaport ücretleri

#2019pasaportücretleri

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

whatsapp1